Horner: Dosta je dvosmislenih pravila!

Christian Horner je nakon zanimljive utrke u Bahreinu izrazio nezadovoljstvo nekim odlukama direkcije utrke, ali je priznao da je Max Verstappen morao vratiti poziciju po pravilima jer je izašao sa staze u zavoju 4.

Podsjetimo, Verstappen je nekoliko krugova prije kraja napao Hamiltona s vanjske strane baš u tom zavoju, ali je na izlasku otišao preširoko te je sa sva četiri kotača otišao van granica staze. Iz Red Bulla su mu odmah javili kako mora vratiti poziciju što je Max i učinio, ali nije bio zadovoljan tom odlukom.

”Bilo je prilično frustrirajuće. Vidjeli smo da je Mercedes koristio maksimalno stazu na izlasku iz četvrtog zavoja što im je donosilo otprilike dvije desetinke sekunde po krugu. Mi smo potom upitali direkciju utrke je li to legitimno te su tek tada oni poslali poruku Mercedesu da ako nastave to raditi bi mogli biti kažnjeni.”

Kao što smo čuli tijekom utrke, Lewisu Hamiltonu je javljeno kako će se izlasci sa staze ubuduće kažnjavati pa je Lewis morao pripaziti na izlasku iz tog zavoja. Ipak, Horner je sam rekao kako su na sastanku vozača u petak jasno dali do znanja kako se prelazak drugog bolida van granice staze neće tolerirati unatoč tome što će se tolerirati vožnja van staze u drugim trenutcima.

”Očito je da je Max nakon toga išao široko na tom dijelu staze te je tako prestigao Lewisa. Mi smo bili svjesni moguće kazne te smo mu odmah komunicirali da mora vratiti poziciju.”

”Mislim da je i sada i u prošlosti bilo previše kontroverzi s granicama staze, a to je nešto gdje toga ne bi trebalo biti. Ne možete odrediti dvosmislena pravila kao ovdje: ”U utrci se može ići van staze, ali ne smijete tako prestići drugi bolid.”. Ili se smije ili se ne smije, pravila moraju biti definirana u potpunosti. Može biti ‘crno’ ili ‘bijelo’, ali ne smije biti ‘sivih’ zona i dvosmislenih pravila!,” zaključio je Horner.

Total
6
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mars32
31.03.2021. 21:20

Nepptrebna kontroverza stvarno dobre uvodne utrke. Znaju se granice staze i moraju se poštivati inače svatko može kratiti stazu kako želi. FIA je tu nepotrebno napravila iznimku. Što se tiče pretjecanja izvan staze to je oduvijek zabranjeno, ali dogodilo se baš u zavoju broj 4 u kojemu je dopušteni izlazak (staza nije samo do crte). S druge strane i RB snosi dio krivice za poraz. Ako je prije utrke rečeno da se smije van staze u zavoju 4, zašto nisu koristili tu mogućnost kao i Mercedesi? Bili su previše sigurni u pobjedu, uvjereni da će pobjedit vlastitom brzinom. I sad… Read more »

avatar
helgrozd
30.03.2021. 09:51

RB je pogriješio, tj. trebali su ‘pustiti’ Maxa da ide do kraja, pa neka onda vodstvo utrke odlučuje što će biti. U najgorem slučaju bi opet bio drugi. 😉

avatar
Emil
30.03.2021. 00:24

Pijesak u očima. Svi vide kaj žele vidjeti i ne kuže zakaj drugi ne vide ko i oni. Bahreinu minus. Zavoj 4, preorati i posaditi palme i datule.

avatar
LUTHER
29.03.2021. 23:05

ovo podsjeća donekle na kanadu prije par godina kad su vettela kaznili… za red bull bi možda bilo pametnije da nisu rekli maxu da pusti lewisa naprijed, pa da pobere kaznu…

avatar
TORPEDO
29.03.2021. 21:43

Tomislav Radić je napisao… “U utrci su to tolerirali do negdje zadnje trećine utrke, otprilike do trenutka kad su iz Red Bulla rekli Maxu da slobodno prelazi granicu jer je Lewis konstantno (točnije 29 puta, prema videu koji je dostupan na Redditu) prelazio granicu staze. Čak je i Masi izjavio da su dva čovjeka pratila taj zavoj i samo je jedan vozač konstantno prelazio limit – očito, Lewis.” I sad se svi čude tome ko pura dreku…pa zna se tko može a tko ne može…previše su se približili BLM mogli bi ih srezati ove godine kao što su Ferrari kad… Read more »

avatar
mika.KAKA
29.03.2021. 19:41

Da je obrnuto preticanje tom djelu bilo s takvim izlaženjem sa staze znamo svi kakav bi ishod bio…

avatar
igo
29.03.2021. 19:51
Reply to  mika.KAKA

nisi shvatio vidi se

avatar
Desmosedici
29.03.2021. 21:03
Reply to  igo

Ne bih baš rekao..on je dobro”shvatio” kako to ide..i potpuno podržavam ovo što je Horner rekao.

avatar
igo
29.03.2021. 21:18
Reply to  Desmosedici

poanta je svakako da se uvijek mora poštivati 2 kotača unutar bijele linije. jer stavit se samo u poziciju vozača koji ganja nekog ispred. ne mora to biti max, hamić itd., bilo tko. pa vidiš svojim očim da je ovaj ispred spor i da se dodatno izvlači širenjem ili kračenjem staze, koje je kakti “dozvoljeno” u tim uvijetima, naravno da te ta nepravda muči.

avatar
papaya
29.03.2021. 19:34

Tako je Horner,reci im…
Oni će tebe…..ma….

avatar
igo
29.03.2021. 19:28

tak je to u svijetu bogatih. ko plača, ima para, za tog se kroje zakoni i pravila. naravno gleda kroz prste

avatar
mody
29.03.2021. 16:51

3 tjedna pauze umirili se vec glupost gledat cemo opet isto max ce bit blizu a lewis ce pobjedivat bottas tu negdje ostali ce se vozikati promijenit pravila pod hitno jer ovo nema smisla a smetaju im.obrnuti startovi i sprint utrke ma mrs ovo nema veze s sportom jucer san izgasio tv nakon 25 kruga

avatar
mody
29.03.2021. 16:48

Da mali su odredili onda kad su vidjeli da treba mercedes pomoc onda su poceli opet po svojim pravilima
Glupim
Pravilima fia je konzervativna uvijek stite nekoga nekoc sumahra sada lewisa cim je kotac uz kotac odmH kazne kmecanja promjrna trkace putanje DOPUSTITE UTRKIVANJE ovo nema smisla taj isti lewis to radi uvijek i nije kaznjen gadi mi se sterilna f1 pa lupajte minuse koliko hocete

avatar
Pratiteljcro
29.03.2021. 15:48

Bravo Horner, neka odrede pravila vec jednom dosta je bilo

Related Posts
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x