Haas i Ferrari na stazi Sakhir dan prije početka testiranja

Predsezonska testiranja počinju u petak u 8 sati po hrvatskom vremenu, no dvije su momčadi sa svojim bolidima odradile nekoliko krugova i tijekom četvrtka. Jasno, bilo je to za potrebe dana snimanja…

Nikita Mazepin izvezao je Haas VF-21 na stazu u Bahreinu u četvrtak ujutro. Američka je momčad prošlog tjedna otkrila svoj novi vizualni identitet, ali je morala pričekati na dolazak u Bahrein kako bi prvi put pokrenula bolid i odradila uvodne krugove.

Zbog restrikcija vezanih uz putovanja, Haasova ekipa nije mogla u direktni kontakt s ljudima iz Ferrarija, čije pogonske jedinice koristi, ali dan prije početka testiranja sve je došlo na svoje i Mazepin je odradio prve kilometre u novom bolidu.

Mick Schumacher nije dobio vrijeme u bolidu tijekom četvrtka, ali će biti vozač koji će za Haas otvoriti predsezonska testiranja u petak ujutro.

Prve kilometre na stazi odradio je i Ferrarijev bolid SF21. Kao što je bilo i najavljeno prilikom predstavljanja bolida u srijedu, Charles Leclerc i Carlos Sainz odradili su dan snimanja i prvi put osjetili svoju novu jurilicu. U petak ujutro za Ferrari će testirati Leclerc, a Sainz preuzima poslijepodne.

Related Posts