Daniel Ricciardo najbrži u prvom dijelu prvog dana testiranja u Bahreinu!

Daniel Ricciardo je postavio najbrže vrijeme jutarnjeg dijela programa prvog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu s minimalnom prednošću u odnosu na Pierrea Gaslya i Maxa Verstappena.

Najveći broj krugova je odradio Pierre Gasly u AlphaTauriju, a najmanji Valtteri Bottas u Mercedesu koji je imao problema od samog početka te su morali promijeniti mjenjač na bolidu.

Osim Bottasa, koji je proveo praktički cijelo jutro u garaži, Sebastian Vettel je stao na izlasku iz bokseva jer je imao neki problem s bolidom te je jedan kraći dio jutra isto tako proveo u garaži.

Vrijedi još istaknuti da su neki vozači imali problema s upravljanjem bolida, a tome nije pomogao ni snažni vjetar s nanosima pijeska. Verstappen je pri početku treninga odmah jako blokirao kotače te je morao vrlo brzo na promjenu guma u bokseve(sve momčadi imaju 30 setova guma za cijeli vikend).

Deset minuta prije kraja prvog dijela, Leclerc je zaustavio svoj bolid u zavoju broj 4 te je pokazana crvena zastava kako bi se uklonio bolid te je sesija nastavljena nekoliko minuta prije kraja s virtualnim sigurnosnim automobilom.

Nakon kratke pauze za ručak, akcija na stazi se nastavlja u 13 sati po hrvatskom vremenu te će neke momčadi u popodnevnom dijelu testa promijeniti vozače.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Sta je sezona vec pocela. A vi kao mala djeca kad dobiju novu igracku.

robif

Jedini Mercedesov problem s mjenjačem je šta im svi drugi uvijek gledaju u mjenjač.Drago mi je da je Ferrari stao,možda zbog boje…

r.u.m.

napokon da testiraju normalno ,ovo neču računat što je na kraju stao Leclerc ali ovi HIBRIDI , trebalo im je 8 godina da se dovedu u red (osim Mercedesa koji ih je zato sve i pomeo u tih 8 godina)

mika.KA

Pa sta nije desmo pohvalio ferrari da je sve nedostatke uklonio.napravio savrsenstvo!?

Desmosedici

????..opet si dva koraka natrag?..ova testiranja služe da se otkriju mane..i otklone do prve utrke.

Desmosedici

..a evo ti i statistike za današnji dan..koliko je tko uspio odvoziti:
Motoristi
1. Ferrari – 330 giri (3 scuderie, 1.786,59 chilometri)
2. Mercedes – 318 giri (4 scuderie, 1.721,016)
3. Honda – 249 (2 scuderie, 1.347,588)
4. Renault – 128 (1 scuderia, 692,736)

Desmosedici

..kaže Leclerc:Lako smo prošli kroz program, mada smo imali malu anomaliju na telemetriji i iz predostrožnosti smo parkirali bolid pored staze. Srećom, to je bilo pred sam kraj sesije i nismo izgubili mnogo vremena..ako mi ne vjeruješ ti ga nazovi pa pitaj što je bilo..Hahahaha!

Max8

A što je sa prevarom Lujom? Vozio?

Related Posts