Capito: Vjerujem da se Williams dugoročno gledano može vratiti u vrh poretka

Jost Capito novi je CEO momčadi Williams, a njegov je plan pokrenuti dugoročni proces povratka slavne britanske momčadi u gornji dom Formule 1, a onda i u vrh poretka.

Posljednje tri sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 na samom začelju konstruktorskog poretka završio je Williams. Momčadi iz Grovea definitivno je trebala neka nova energija, a ostaje vidjeti može li tu energiju u narednim sezonama pokrenuti novo vlasništvo momčadi iz Dorilton Capitala.

Jedan od poteza novih vlasnika, koji su momčad preuzeli od obitelji Williams prošle godine, bio je dovođenje Josta Capita na mjesto CEO-a. Riječ je o bivšem djelatniku McLarena, momčadi koja bi Williamsu mogla biti dobar primjer kojim putem krenuti, budući da je u proteklih nekoliko godina prošla baš taj put od začelja poretka pa do osvajanja trećeg mjesta u prošloj sezoni.

O budućnosti Williamsa Capito kaže: “Razvijamo strategiju s dugoročnim, srednjoročnim i kratkoročnim ciljevima, radije nego da kažemo kako u 2022. želimo pobjeđivati ili trebamo pobjeđivati. Imat ćemo realistične, ali vremenski protegnute ciljeve te pratiti iste. Ako uspijemo u tome korak po korak, ako se poboljšamo u tehnologiji, implementiramo novu tehnologiju koju ćemo unaprijed definirati, onda vjerujemo da možemo uspjeti pa se strateškim pristupom vratiti u vrh poretka.”

Jost Capito (GER) Williams Racing F1 Chief Executive Officer.

Ima Capito mnogo iskustva, već je 40 godina na ovaj ili onaj način uključen u automobilizam, ali ne misli biti nekakav autokrat u momčadi, već ističe važnost timskog duha.

“Želim da su svi uključeni. Ne dolazim ja govoreći kako je ovo naš dugoročni plan. Nikad tako ne radim. Moramo stvoriti tim, raditi kao tim i definirati ciljeve. Nakon toga možemo stvoriti zajedništvo i imati odličnu komunikaciju. Imamo prave ljude, stvarno fantastične talente u timu. To je odlična kombinacija iskusnih ljudi koji su bili u Williamsu 30 godina i mladih talenata koji su došli sa sveučilišta ili iz drugih timova.”

“Imamo savršenu kombinaciju za krenuti prema naprijed, samo to moramo pokrenuti. Sigurno da to možemo. Ja sam siguran da kao tim to možemo napraviti i vratiti strast. Prilično sam uvjeren u to s obzirom na ono što imamo i na podršku koju nam daje Dorilton, inače ne bih bio ovdje”, poručio je Capito.

Williams je u petak predstavio bolid za 2021. godinu – FW43B. Budući da se radi o evoluciji prošlogodišnjeg bolida, od njega se ne očekuju čuda, no nakon što je dotaknuo dno, Williams jedino može krenuti prema gore.

Related Posts