Brivio: Pozitivno je u momčadi imati zahtjevnog vozača kao što je Alonso

Sportski direktor momčadi Alpine ističe da Španjolac itekako gura momčad prema naprijed, a vjeruje da će biti i od velike koristi Estebanu Oconu…

Po odlasku Daniela Ricciarda u McLaren, Renault je prošle sezone dogovorio suradnju s Fernandom Alonsom, koji se vraća u Formulu 1 nakon dvije godine izbivanja.

Treći je to put da Alonso postaje vozač Renaulta, sada nazvanog Alpine, momčadi s kojom je 2005. i 2006. osvojio naslov prvaka svijeta. Dolazak 39-godišnjaka u momčad i pristup koji je pokazao tijekom zimskih priprema komentirao je novi sportski direktor momčadi Davide Brivio. Kaže da je Fernando zahtjevan vozač koji od momčadi uvijek traži više, ali u pozitivnom smislu.

“Fernando nas stvarno gura i mislim da je vrlo pozitivno za momčad imati vozača tog tipa, koji nastoji stimulirati sve, gurati sve i dati maksimum. Činjenica da se vraća u najzahtjevniju kategoriju automobilizma pokazuje koliko je jako motiviran za povratak u akciju i koliko želi biti odličan”, rekao je Brivio.

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521 practices a pit stop.

Po njegovom mišljenju kroz suradnju s Alonsom koristi bi mogao imati i drugi vozač Alpinea, 24-godišnji Francuz Esteban Ocon. On je prošle godine uglavnom bio u zaostatku za Danielom Ricciardom i tek je pred kraj sezone došao do nekih dobrih rezultata.

“Mislim da je to odlična kombinacija i da će Fernando biti važan za Estebana, pokazati mu možda kako stvari mogu funkcionirati na drukčiji način s iskusnim vozačem. U isto vrijeme Esteban može pomoći Fernandu jer postaje sve kompetitivniji i mislim da će biti itekako konkurentan ove godine. Sviđa mi se kombinacija i stvarno se veselim vidjeti obojicu u akciji.”

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team with Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team.

Kad su predsezonska testiranja u pitanju, u Alpineu su zadovoljni odrađenim. Ukupno je njihov novi bolid odradio gotovo 400 krugova stazom Sakhir, a oba su vozača pokazala spremnost. Bilo je možda nekih sumnji oko Alonsa s obzirom na to da je nedavno sudjelovao u prometnoj nesreći vozeći bicikl te morao operirati čeljust.

“Uspjeli smo provesti naš plan bez problema. Što se tiče Fernanda, vidio sam da je vratio brzinu. Mislim da obojica mogu biti na pravoj razini od prve utrke i boriti se na razini ostalih. Naravno, naša je odgovornost i naš posao dati im dobar paket. Moramo vidjeti što će biti tijekom trkaćeg vikenda, vjerojatno na prvih par utrka, ali mislim da ćemo biti spremni”, poručuje Brivio.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo mu malo od poguranca..Alonso za A521 kaže da je pouzdan, ali misli da je spor i da će mu s njim biti teško doći do Q3-

Dejan

Kad bi donosija sud onako “od oka”gledajuci bolid nekako mi se cini da Alonsova izjava nije daleko od istine.Nadam se da grijesim!

Related Posts