Binotto: Sainz donosi prijeko potrebno svježe iskustvo u Ferrari

Govoreći za Sky Sport o tome koliko se dobro Carlos Sainz prilagodio Ferrariju od početka ove sezone, što je uključivalo samo dan i pol u bolidu za vrijeme predsezonskih testiranja, Matia Binotto rekao je da je sve prošlo “vrlo dobro” te kako je “pozitivno iznenađen”.

„Znali smo da je jak vozač, da će biti brz, brz i na dugim stintovima. Sa sobom donosi iskustvo, iako je još vrlo mlad, on je iskusan vozač u Formuli 1.“

Od samog početka Sainz se jako dobro uklopio u garažu Ferrarija, kao i u ukupnu priču same momčadi. Svjestan veličine tima, kao i njihovih prednosti, vrlo rano se uključio u suradnju s cijelom ekipom, kao i navijačima. U razgovoru s medijima, Binotto je potvrdio takve događaje, kao i uvažavanje novih momčadskih kolega, što je možda najbitnije u njegovom položaju.

“Mislim da to ide jako dobro s Charlesom, ide jako dobro s njegovim timom. Prilagodio se dobro i postoji vrlo pozitivno raspoloženje.”

Nakon raskida sa Sebastianom Vettelom prošle sezone, Ferrarijev šef se neko vrijeme mogao nećkati oko svog izbora, ali ove sezone više nema takvih problema. Dapače priznaje da je novo iskustvo, koje dolazi u obliku Sainza, bilo prijeko potrebno.

“To je svjež zrak, a ponekad je potreban svjež zrak za ono što tražimo. U tom pogledu smo vrlo sretni.”

Carlos Sainz je ostavio dobar dojam u SF21 još tijekom testiranja, a taj osjećaj je još više poboljšan na današnjim slobodnim treninzima kada je ostvario prvo osmo, a potom i četvrto najbrže vrijeme. U njegovim rukama, Ferrarijev bolid nije pokazivao probleme pri upravljanju i vožnji, na koje nas je ekipa iz Maranella navikla protekle sezone. Sve to je dobar uvod u sezonu i znak njegovim navijačima, a potom i navijačima Ferrarija da se mogu nadati napretku.
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR

Iako nisam nikad za Vettela imao ružno mišljenje, mislim da je Ferrari dobro odigrao ovu kartu.

Related Posts