Alonso zadovoljan velikim brojem krugova: Vrijeme za soft doći će za dva tjedna

Fernando Alonso uspješno se vratio u Formulu 1. Subota je bila njegov povratnički dan, a u bolidu A521 odradio je jako dobrih 127 krugova.

S obzirom na to da je prošlog mjeseca sudjelovao u prometnoj nesreći trenirajući na biciklu, nakon čega je bio u bolnici i na operaciji čeljusti, postavljalo se pitanje hoće li Fernando Alonso biti spreman za start sezone. Ako je bilo skeptika, Španjolac ih je razuvjerio tijekom subote.

Odradio je 127 krugova u Alpineovom bolidu, više od njega imao je tek Latifi u Williamsu (132), a nekih većih problema nije imao. Općenito francuska momčad može biti zadovoljna jer nakon dva dana testiranja ima najviše odrađenih krugova.

“Osjećaj u bolidu je dobar. Mislim da moramo još malo bolje razumjeti karakteristike novog aerodinamičkog paketa i pravila za 2021., tako da posla još ima, ali mislim da pratimo program koji smo si postavili prije dva dana”, rekao je Alonso.

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.

Gledajući najbrže krugove dana, Fernando nije bio u vrhu, već na 10. mjestu s vremenom 1:32,339. Međutim, svoj najbrži krug postavio je na tvrđim gumama C2, dok su oni najbrži jučer svoje krugove vozili na gumama C4 ili C5. Kaže da mu jurnjava za nekim brzim krugom nije bila cilj.

“Naš je izbor za ovu zimu bio vožnja što je moguće većeg broja krugova na tvrđim gumama. Prve kvalifikacije u sezoni su za dva tjedna i tada će biti vrijeme za soft, ne čak niti sutra”, poručio je Španjolac.

Posljednjeg dana testiranja Alonso će voziti u poslijepodnevnom programu, dok će ujutro u bolid Esteban Ocon.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovdje se dobro vide konture A521..čini mi se da se od predstavljanja poradilo na sidepodsima i da su dobili malo više onog oblika pada prema podnici koji stvara Coanda effect..pozadi sve djeluje usko i kompaktno..to se postiglo tako da su u kućište zračne prese postavili dio hladnjaka ali je to podebljalo oblik kućišta..Ferrari je prije dvije godine napravio suprotno i pogriješio..vidjećemo kako će na kraju proći Alpine.

Related Posts