Williamsov FW43B bit će predstavljen javnosti 5. ožujka

Williams je peta momčad koja je objavila datum predstavljanja svog bolida za 2021. godinu. Ranije su to već učinili McLaren, AlphaTauri, Alfa Romeo i Mercedes, a danas je na društvenim mrežama osvanula objava da će bolid FW43B biti predstavljen javnosti 5. ožujka.

Predstavljanje bi se trebalo održati tjedan dana prije početka predsezonskih testiranja u Bahreinu, na kojima će George Russell i Nicholas Latifi prvi put pojuriti stazom u svom novom stroju.

Nadolazeća sezona za momčad iz Grovea bit će prva cjelovita u vlasništvu američkog investicijskog fonda Dorilton Capital, koji je momčad kupio od obitelji Williams prošloga ljeta. Također, Williams u novu sezonu prvi put vode Simon Roberts kao šef momčadi i Jost Capito kao izvršni direktor.

Bez obzira na promjenu vlasništva i upravljače strukture, u Williamsu su ipak odlučili zadržati oznaku “FW” i za novi bolid, koji će nositi naziv FW43B jer je zapravo samo evolucija prošlogodišnjega, budući da tako nalažu aktualna pravila u Formuli 1. Williams je posljednji put imao oznaku “B” na svom bolidu sad već dosta davne 1995. na Velikoj nagradi Portugala. Bio je to bolid FW17B.

Jasno, u momčadi se nadaju da će ovaj “B” bolid ipak gurnuti Williams prema središnjem dijelu poretka ili barem omogućiti ravnopravniju borbu za bodove. Podsjetimo, u posljednje dvije sezone osvojen je tek jedan.

Datume predstavljanja do sada su potvrdili:
McLaren 15. veljače
AlphaTauri 19. veljače
Alfa Romeo 22. veljače
Mercedes 2. ožujka
Williams 5. ožujka

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Wiliams je u pregovorima sa Renaultom , vezano uz 2022 godinu.

TORPEDO

Pisalo se nešto o tome,ali mislim da od toga neće biti ništa?

loni

Pisalo se prije možda godinu ili nešto više , ovo je nova inicijativa od neki dan. Ne zna se puno za sad, ali se zna da “ćaskaju”.

Desmosedici

Seb se pojavio u Aston Martinu..”šokirao” je novim izgledom..kratko ošišan, tako da izgleda proćelav sa prednje strane čela..ali izgleda da je odmah ozbiljno krenuo na posao. Aston Martin, Szafnauer: s Vettelom je to kao da imate inženjera za volanom F.P. 5. veljače – 15:26 Sebastianov pristup timu, prvi razgovori s tehničarima, ostavljaju okruženje u Aston Martinu iznenađeno njemačkom razinom pedantnosti. U Bahreinu ćemo vidjeti hoće li ponovo pokazati bilježnicu na kojoj će zabilježiti svaki detalj ponašanja automobila, kao što je to učinio na početku svoje Ferrarijeve avanture. Svakako, Sebastian Vettel je u Aston Martinu počeo ispitivati ​​inženjere o tome s… Read more »

mody

valjda nece biti kanta

TORPEDO

Hrpa nebitnih informacija,eto to je GP1,ugledajte se na druge portale u hrvatskoj…zar stvarno uvijek moramo prenositi interesantne ćinjenice sa drugih portala??
https://f1.pulsmedia.hr/55485/slijedi-vjerojatno-zamrzavanje-motora-ono-sto-proizvodaci-naprave-za-2021-ce-ostati-do-2025-anketa/

Desmosedici

Ovo potvrđiva ono što sam rekao..Domenicali priprema teren da netko iz VW grupe uđe u F1..kako stvari stoje, to bi najprije mogao biti Audi..to je ta nova “igra” sa zamrzavanjem, štednjom itd..naravno, za naivne.

TORPEDO

Opet se nekom nešto namješta,baš lijepo i krasno…ali još bih komentirao članak da svi moraju biti u 2%…a to je razlika 20KS?
Ako zamrzavaš SVI MORAJU BITI ISTI…kao što je bilo u doba V8 motora!
Nekako mi se to sve čini da idu na ruku Red Bullu,cijelu će F1 podrediti da oni imaju zamrznutu Hondu…kako jadno i prozirno,na kraju i pokvareno,da svi budu taoci jedne momčadi???

Gigi

Taoci koje momcadi, Merca ili RB?

Desmosedici

Svi ostali će na neki način biti taoci te dvije momčadi.

Related Posts