Perez: Na bolidu je sve drukčije, ali ima potencijala

Nakon sedam godina u momčadi Force India/Racing Point, Sergio Perez ove zime ima težak zadatak prilagoditi se u što kraćem roku na bolid Red Bulla. Taj je stroj na glasu kao značajno drukčiji od ostalih bolida na gridu, a o tome je govorio i Meksikanac nakon svoje prve vožnje.

“Bilo je izvanredno. Vidjeti moje ime na bolidu je nešto vrlo posebno. Definitivno, ostvarenje sna. Već smo odradili puno posla u simulatoru radeći na kontrolama i zadovoljan sam napretkom koji smo ostvarili u pogledu privikavanja na bolid.”

“Sve je u pogledu tog bolida drukčije. I dalje je to bolid Formule 1, ali pozicija sjedenja se razlikuje, upravljač, kočnice, prekidači, procedure, motor i način prijenosa snage, obrtni moment… Toliko je stvari koje su drukčije, ali vidim da postoji tako puno potencijala u ovoj momčadi.”

Novi vozač Red Bulla u utorak je imao priliku iskušati Red Bullov bolid iz 2019. godine, a onda je dan kasnije na stazi Silverstone odradio i prve krugove u novom bolidu RB16B pa iznio svoje prve dojmove.

“Izuzetno sam zadovoljan što sam mogao probati RB15, tako da sam imao neku referentnu točku kakav je osjećaj u Red Bullovom bolidu.”

“Voziti novi bolid uvijek je posebno – za vozača i za momčad. Radili su naporno tijekom zime, a kad bolid napokon dođe na stazu, to je prilično emocionalan dan.”

“Uskočiti u bolid koji ću voziti ove godine bilo je nevjerojatno. Mogao sam osjetiti iskorak u ukupnom gripu pri svim brzinama. Nisam mnogo vozio, ali dovoljno da bih vidio da taj bolid ima dobar potencijal”, rekao je Meksikanac.

Red Bull je angažirao Meksikanca umjesto Alexandera Albona i od njega očekuje velike stvari. U paru s Maxom Verstappenom trebao bi Red Bull približiti Mercedesu.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Red Bull-ov bolid me nekako asocira na Ducati Desmo u Moto GP-u..oba trkaća stroja su jako brza i agresivna a malo vozača uspijeva da ih vozi na pravi način..da potpuno iskoristi njihov potencijal..eto, ni jedan Dottore Rossi nije “znao” voziti Ducati..dok su Capirossi i Stoner briljirali na Ducatiu..zadnjih sezona je samo Dovizioso uspijevao ovladati sa tim strojem..tako je i kod Red Bulla..dosada samo Seb i Max..ostali su debelo podbacili..možemo sada pričati o statusu prvog i drugog vopzača, ali su svi ipak podbacili i to je činjenica..mislim da Checo prava “vozačina” i da će njemu sjesti ovaj bolid.

Desmosedici

P.S..nije pošteno, zaboravio sam spomenuti Riccia..i on se dobro snalazio sa Red Bull-om.

Related Posts