Brown: Dvadeset utrka godišnje bi bilo idealno

McLarenov Zak Brown želi u što većoj mjeri u narednim sezonama vidjeti model u kojem se pojedine utrke međusobno rotiraju, vjerujući da bi to moglo pomoći nekim utrkama u organizaciji.

Trenutni raspored sadrži tri trostruka trkaća vikenda u razmaku od 11 tjedana u drugoj polovici sezone, što izaziva zabrinutost timova zbog utjecaja koji će takav raspored imati na njihovo osoblje.

Brown podržava spomenuti model “rotacije kalendara”, vjerujući da će manje utrka ne samo smanjiti pritisak na momčadi, već i povećati vrijednost događaja, nudeći veću ekskluzivnost.

“Volio bih da rotiramo neke utrke. Ako neka uređena zemlja želi utrku, to je sjajna stvar. Ako se u što više zemalja utrkujemo, to bolje.”

“S obzirom na to, mislim da treba razmotriti neke stvari vezane uz veličinu rasporeda. Tu su prije svega vaši ljudi, raspored je brutalan.”

Brown je predložio i mogući model gdje se tri četvrtine kalendara sastoje od stalnih utrka, a preostalu četvrtinu čine utrke koje se izmjenjuju iz godine u godinu:

“U našem idealnom svijetu trebali bismo imat 20 utrka godišnje. No, morate uravnotežiti različite interese.”

Brown smatra kako bi se navijači teže odlučivali na propuštanje neke utrke, pošto iste ne bi bilo sljedeće ili možda više godina. Samim time bilo bi više navijača na pojedinim utrkama, a novac za organizaciju bi se za neke utrke lakše skupio tijekom više godina, tj. do ponovnog održavanja.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

10 utrka klasik mora biti zasticeno a drugih deset rotirat mijenjat svako 2 sezone

Related Posts