Rus Nikita Mazepin prošlog je mjeseca imenovan vozačem Haasa za 2021. godinu, no ubrzo nakon toga napravio je jedan od za njega karakterističnih ispada na društvenim mrežama, zbog čega si je već u prvim danima ugrozio mjesto u američkoj momčadi.

Na Instagram profilu Mazepina osvanuo je video neprimjerenog sadržaja, a iako ga je brzo obrisao i ispričao se, u njegovoj novoj momčadi morali su reagirati. Kako je bilo objašnjeno, situacija je riješeno interno, a evo što sada kaže šef momčadi Guenther Steiner:

“To je mladić koji mora odrasti i naravno da smo se pozabavili ovim slučajem i nastavit ćemo se baviti. Ne kažemo da je bilo u redu i nismo mu dopustili da to prođe tek tako. Educiramo ga i nastavit ćemo s tim u budućnosti. Bit će posljedica ako se nešto slično ponovi.”

“Postavili smo stvari tako da mu se pomogne kako bi bio bolji i da se pobrinemo da se ovo ne ponovi. Da ne napravi istu pogrešku jer ovo je bila jasna pogreška.”

Dolazak Mazepina u Haas općenito je među fanovima primljen prilično negativno. Uglavnom se smatra kako je Rus mjesto dobio na račun bogatstva svog oca, a ne zahvaljujući vozačkim sposobnostima, no vrijeme će pokazati je li Nikita zalutao u F1 ili ne.

O kritikama navijača Guenther kaže: “Ljudi imaju mišljenje, to je u redu. Niti kod nas interno se ljudima nije svidjelo što se dogodilo i zato cijelu situaciju nastavljamo shvaćati ozbiljno. Ovo je distrakcija kakvu ne želimo, ali ponekad se dogodi.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o