Momčadi dogovorile predsezonski test u Bahreinu

Formula 1, FIA i timovi formalno su se dogovorili da će u Bahreinu od 12. do 14. ožujka odraditi predsezonski test.

U interesu rezanja troškova, testiranje je 2021. godine ograničeno na samo tri dana. Prvobitno se očekivalo da će se test održati u Barceloni od 2. do 4. ožujka, no čim je prije nekoliko tjedana postalo jasno da će Australija biti odgođena, a Bahrein će postati uvodna utrka sezone, svi su se složili da bi bilo logično održati test u Sakhiru.

Budući da je VN Australije sada službeno premještena s 21. ožujka na kraj studenog, sezona započinje na VN Bahreina 28. ožujka.

Test će se održati od petka do nedjelje, dva vikenda prije početka. Dakle, ostat će 11 slobodnih dana prije nego što bolidi izađu na stazu na prvi slobodni trening ove sezone.

Većina timova je zadovoljna s tim, jer im to omogućava dodatne dane, što radne, što slobodne, pošto ne moraju otpremati automobile i opremu, a i smanjili su se troškovi smještaja.

Međutim, McLaren, jedini tim koji je tijekom zime promijenio dobavljača motora, usprotivio se toj ideji jer su željeli imati više vremena za pravilnu procjenu svog novog paketa.

Bahrein je posljednji put bio domaćin cjelovitog predsezonskog testa 2014. godine, što je bila prva sezona s hibridnim pogonskim jedinicama.

Uglavnom, momčadi će imati koristi od činjenice da sva njihova teretna i garažna oprema može ostati u Bahreinu, a mehaničari će potencijalno moći raditi u garažama tijekom stanke prije prve utrke.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

vratite bahrein po danu i nek bude outer verzija

1borna

Još uvijek vam stoji najava za posljednju utrku prošle sezone, kad će te to promijeniti???

Related Posts