Kup Hrvatske u Gran Turismo Sportu: 14 finalista u lovu na titulu pobjednika

Još nas samo dva dana dijele do proglašenja prvog pobjednika Kupa Hrvatske u Gran Turismo Sportu. Naime, protekle nedjelje imali smo prilike pratiti polufinalne utrke najbržih 28 vozača Hrvatske. Natjecatelji su bili raspoređeni u dvije skupine, a svaka je skupina trebala odvesti tri bodovne utrke. Najbolja sedmorica pojedine skupine izborila su plasman u veliko finale na rasporedu u nedjelju. Program starta od 19:30 sati te će biti osiguran live prijenos dviju finalnih utrka te dodatne promo utrke.

No vratimo se unazad, na polufinale. Antonio Pren se najbolje snašao u skupini 1 te je odnio pobjede u sve tri utrke. U finale je ušao s maksimalnih 30 bodova. Vozio je taktički: u prvoj fazi vožnje bi na račun čiste brzine povećao prednost u odnosu na drugoplasiranoga, a nakon pit-stopa bi kontrolirano priveo utrku kraju, često povećavajući svoju prednost prema kraju utrke. Bila je to jasna poruka svim finalistima, poruka da Antonio stiže punom parom i cilja osvojiti naslov pobjednika!

U drugoj skupini se očekivao troboj Mihaela Matike, Roberta Kresaja i Darka Kamenčića. I uistinu, taj troboj smo i dobili. Bile su to borbe vrijedne te trojice sjajnih vozača, na samom limitu, agresivno, bez štednje, ali ipak s respektom. I mora se priznati da je rezultat možda i najpravedniji pokazatelj jačine polufinalne skupine 2 jer je svatko od njih obilježio jednu pobjedu, a polufinalna ljestvica konačnog poretka bila je izjednačena. Sva trojica su imala po 24 boda.

Stoga nema sumnje da nas u finalu čekaju dvije ponajbolje digitalne utrke na ovim prostorima. Utrke koje će nam pružiti borbe, dobrih obilaženja, napetosti i zabave. Mihael Matika, Antonio Pren, Robert Kresaj, Darko Kamenčić, Frane Pijuk, Ivan Zanze, Igor Perković, Borko Paukner, Josip Grzilo, Jurica Gudelj, Saša Saraja, Stjepan Masle, Neven Stehlik, Mario Mešanović. To su najboljih 14 vozača Gran Turismo Sporta u Hrvatskoj. To su vozači koji će se 31. siječnja 2021. u 19:30 sati boriti za naslov pobjednika Kupa Hrvatske u Gran Turismo Sportu! Pratite finale u nedjelju, jer čeka nas spektakl!

Related Posts