Cyril Abiteboul napušta Renault

Prilično neočekivano, u ponedjeljak poslijepodne objavljena je vijest kako Cyril Abiteboul, dosadašnji šef Renaultove F1 momčadi, napušta redove francuskog proizvođača.

Posljednjih se u medijima dosta nagađalo oko promjena u vodstvu Renaultove momčadi. Očekivalo se kako će Cyril Abiteboul preuzeti neku drugu funkciju unutar Renaultove kompanije, no sada je potvrđeno kako istu u potpunosti napušta.

Laurent Rossi, Renaultov direktor za strategiju i poslovni razvoj, postao je izvršni direktor Alpinea. Njegova će dužnost biti vođenje automobilističkog i F1 programa, kao i svih ostalih aktivnosti u svijetu autosporta. Njegov nadređeni bit će CEO Renaulta, Luca de Meo. Nastavak tih promjena u vodstvu Renaulta trebao bi dovesti do postavljanja Marcina Budkowskog na mjesto šefa momčadi Alpine u Formuli 1, kako prenosi Motorsport.com.

“Želio bih zahvaliti Renault grupaciji na povjerenju za sve ove godine, posebno pri pokretanju i rekonstrukciji momčadi od 2016. Izgrađeni čvrsti temelji trkaćeg tima te naših pogona u Francuskoj i Engleskoj tijekom godina, strateška evolucija sporta prema ekonomski održivom modelu te nedavno pokrenuti projekt Alpine ukazuju na vrlo dobru putanju.”

“Želim zahvaliti Luci de Meu što me uključio u stvaranje projekta Alpine Business Unit i želim novoj upravljačkoj strukturi puno uspjeha”, istaknuo je Abiteboul govoreći o svome odlasku.

Cyril je počeo raditi za Renault odmah nakon završetka studija, a F1 momčadi se priključio 2007. godine pa dogurao do statusa izvršnog direktora. Odlučio je preseliti u Caterham gdje je bio šef momčadi od 2012. do 2014., da bi se potom vratio u Renault i bio jedan od ključnih ljudi u procestu povratka Renaulta u F1 u svojstvu tvorničke momčadi.

“Želio bih zahvaliti Cyrilu za njegov neumorni rad, koji je vodio Renaultovu F1 momčad od pretposljednjeg mjesta 2016. do plasmana na postolje u prošloj sezoni. Njegov izuzetni doprinos u Formuli 1 od 2007. dopušta nam pogled prema budućnosti, kako bismo sa snažnim timom i novim identitetom Alpine F1 Teama pokorili postolja ove godine”, rekao je De Meo.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Cyril nije bio najbolji boss u F1 , ali nije bio ni najgori. Na francuskim portalima već dugo je pritisak da ga se smijeni , očekivalo se da će dobiti neku drugu rolu.
Luca di Meo gura stvari malo jače, tu je i dolazak Suzukijevog Gp šefa Davide Bravia.
U svakom slučaju, Alpine/Renault ne spava … zimski san.

Desmosedici

Da..DeMeo se okružio sa Talijanima i Poljakom Budkowskim..nigdje Francuza..ne znam što će na to reći Francuzi?

loni

Ništa loše ako rezultati budu bolji. F1 je, ako nisi do sad primjetio, internacionalni sport 😀

Desmosedici

Da..svakako..ali su te velike kompanije i nacionalni ponosi mnogih zemalja.

catalunya1996

Ja bih doveo engleza – oni su specijalisti za ovaj sport

catalunya1996

… a i sa domoljubljima se to pretvori da umjesto da stanu iza momčadi, stanu im na ramena

PedroDelaZonta

A šta su Ross Brawn i Jean Todt bili Talijani?

Desmosedici

Naravno da nisu..ali je CEO bio Luca Di Montezemolo, a da ne spominjem obitelj Agnelli koji su uvijek iznad svih.

Related Posts