Vettel: Utrku mi je već na startu kompromitirao nemilosrdni Leclerc

Nakon bajkovitog postolja na Velikoj nagradi Turske, Sebastian Vettel se u Bahreinu vratio nastupima kakve je prikazivao u najvećem dijelu ove sezone. Djelovao je prilično nemoćno i osvojio 13. mjesto.

Njemu u obranu, Ferrari je generalno na stazi Sakhir djelovao vrlo loše i nije bio niti blizu borbe s momčadima koje konkuriraju za treće mjesto konstruktorskog poretka – McLarenom, Racing Pointom i Renaultom. Vettel je čak ostao iza Georgea Russella u Williamsu.

Nijemca je silno razljutila situacija koja se dogodila prilikom restarta utrke, nakon teške nesreće Romaina Grosjeana. Nijemac je startao deseti, a Charles Leclerc u redu iza njega. Na prilazu prvom zavoju monegaški se vozač pustio nešto agresivnije i zaradio poziciju na račun momčadskog kolege, koji se odmah požalio putem radio veze, spominjući utrku u Austriji ranije ove godine kad su zbog sudara u sličnoj situaciji obojica morali odustati.

“Pa ne može to raditi, kao da ja nisam tamo. Ista stvar kao u Austriji, ozbiljno. Ovoga puta sam se trebao sudariti s njim, možda bi to bila bolja opcija”, govorio je Sebastian svom trkaćem inženjeru. “Cijelo jutro pričamo o ostavljanju prostora, a onda on ulijeće u najmanji prostor koji ne postoji.”

Situaciju možete pogledati ovdje. Nakon utrke Seb je bio mirniji, ali vrlo nezadovoljan rezultatom i ponašanjem bolida, posebno na tvrđoj smjesi guma koju je koristio u prvom dijelu utrke.

“Dodatno sam pazio na Charlesa, koji je po mom mišljenju možda bio malo nemilosrdan, a moja je borba vjerojatno već tu bila izgubljena. Koštalo me to što me tako izgurao. Pazio sam na ostale bolide i to je kompromitiralo moju poziciju, pao sam u poretku”, kaže Vettel.

“Tvrđa smjesta guma nikako nam nije funkcionirala. Nakon toga nije bilo tako loše, ali nismo bili niti blizu da bismo nešto nadoknadili. U čistom zraku, pred kraj, nije bilo loše. Već nakon prve promjene guma bilo je u redu, ali taj prvi set nije niti počeo raditi, tako da je bilo vrlo teško. Mnogo smo izgubili na startu.”

Leclerc je vozio nešto brže, ali na kraju osvojio tek deseto mjesto i jedan bod zahvaljujući kasnom odustajanju Sergija Pereza. Prvi vikend u Bahreinu za Ferrari je bio povratak u realnost, nakon što su im ozbiljno porasle ambicije zbog dobre utrke u Turskoj. Borba za treće mjesto konstruktora ostaje samo san, koji je trajao vrlo kratko.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ma Vettel nije onaj Vettel iz RBR , ne znam koliko je morao biti dominantan RBR i koliko je odgovarao njegovom stilu vožnje ali Nije se iskazao u Ferrariju niti kao vođa mislim da mu je bilo s Kimijem bilo OK jer ga je bio brži pa mu je to odgovaralo nije lako u Ferrariju ne može vozač napraviti bolid

srakar

Prstić cvili, a spor ko puž- svi ga prolazili a on bio u sredini staze. Znači bio si spor…

Gigi

Hm, ne cveta cveće ni u naše preduzeće!

robif

Cvijetalo je njiđa cvijeće,mirisala rosna trava

Related Posts