Verstappen: Nismo pronašli dobar balans, ali nadam se dobrom rezultatu u kvalifikacijama

Unatoč tome što je na oba treninga završio vrlo blizu najbržeg Russella, Verstappen smatra kako još uvijek nisu uspjeli pronaći dobar balans bolida i kaže da nije zadovoljan ponašanjem njegovog Red Bulla.

Postavke bolida i njegovog balansa su prilično teške za podesiti za ovu stazu koja je kratka i uska. Imao sam problema i sa podupravljanjem, predupravljanjem i trakcijom na izlasku iz zavoja, a isto tako je bio veliki problem zadržati gume u pravom radnom prozoru.”

Max je naglasio kako zna da će u kvalifikacijama biti vrlo bitno složiti idealno vrijeme zbog vrlo kratke staze na kojoj će puno vozača biti nagurano u jako malo vremena.

”U simulaciji kvalifikacija nismo bili tako loši, ali zasigurno imamo prostora za napredak. Ključno će biti održati gume u dobrim uvjetima da se ne pregriju kako bismo mogli odraditi dva brza kruga na jednom setu.”

”Ovo je nova staza za sve nas i iskreno – nije me impresionirala. Možete vrlo lako naletjeti na promet i stalno morate biti u kontaktu s boksevima kako bi vam pružili pravovremene informacije,” zaključio je Verstappen.

Related Posts