SLUŽBENO: Yuki Tsunoda novi vozač AlphaTaurija!

AlphaTauri je službeno potvrdio svog drugog vozača za 2021. godinu. Bit će to Japanac Yuki Tsunoda, koji će zamijeniti Daniila Kvjata te se pridružiti Pierreu Gaslyju u momčadi koja je ove sezone osvojila sedmo mjesto konstruktorskog poretka.

Dugo se već nagađalo da će Tsunoda biti izbor AlphaTaurija za sljedeću sezonu, a to je sada i potvrđeno. Ovaj 20-godišnjak osvojio je treće mjesto u svojoj rookie sezoni u Formuli 2 i očito je to bilo dovoljno vodstvu Red Bulla i AlphaTaurija da mu odmah daju priliku u elitnome razredu. Yuki će biti prvi Japanac u Formuli 1 nakon Kamuija Kobayashija, koji se posljednji put natjecao 2014. u bolidu Caterhama.

“Kao i većini vozača, moj je cilj uvijek bio natjecati se u Formuli 1, tako da sam jako sretan zbog ovih vijesti. Želim zahvaliti Scuderiji AlphaTauri, Red Bullu i dr. Marku što su mi pružili ovu priliku, a naravno i svima u Hondi zahvaljujem na velikoj podršci i mogućnosti da se utrkujem u Europi.”

“Moram zahvaliti i momčadima za koje sam vozio da bih došao do ove točke, posebno Carlinu, uz koji sam tako puno naučio ove godine. Svjestan sam da ću predstavljati nadu mnogih japanskih F1 navijača sljedeće godine i dat ću sve od sebe i zbog njih”, rekao je Tsunoda.

Nakon utrkivanja u Japanu i osvajanja tamošnjeg prvenstva Formule 4, Yuki je stigao u Europu pa 2019. osvojio deveto mjesto u Formuli 3, ostvarivši jednu pobjedu i još dva plasmana na postolje. Ove godine u F2 slavio je dvaput, a čak sedam puta stajao na postolju. Inače, Tsunoda će biti prvi vozač u Formuli 1 koji je rođen u ovom stoljeću.

“Red Bull je pratio Yukijevu karijeru već neko vrijeme i siguran sam da će biti odličan dodatak našoj momčadi. Gledajući ga u Formuli 2 ove godine, demonstrirao je dobru kombinaciju agresivnosti i dobrog tehničkog razumijevanja. Tijekom testiranja u Imoli u studenome, kad je vozio naš bolid iz 2018., vremena krugova bila su vrlo konstantna u simulaciji utrke, napredovao je kroz dan i dao našim inženjerima dobre povratne informacije.”

“Kao dodatak, njegova suradnja s Hondinim inženjerima bila je izvrsna, što sigurno pomaže. Na testiranju u Abu Dhabiju ovoga tjedna pokazao je brzo učenje i da je spreman za prelazak u Formulu 1”, izjavio je šef momčadi Franz Tost.

Dolazak Tsunode predstavlja lošu vijest za Daniila Kvjata, koji tako gubi mjesto u momčadi, a vjerojatno i u Formuli 1 općenito. S obzirom da se očekuje potpis novog ugovora između Lewisa Hamiltona i Mercedesa, jedino nedefinirano mjesto za sljedeću sezonu je ono u Red Bullu, a vozači koji su u igri za tu poziciju su Sergio Perez i Alexander Albon.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Zasluzeno.

west 44

Tsunoda je odličan vozač!

robif

Neznam dali je neki Japanac nešto napravio u F1.(kao vozač,kao konstruktor,skidam kapu).Kvyat je sam osvojio više nego svi oni zajedno,ah jeb..a….. Biznis je biznis

F1 fan

Kao što sam napisao, torpedo dobija nogu. Ma da mislim da je bolji od ovog japanca

TORPEDO

Deal između Honde i Red Bulla…al još druge godine…Honda odlazi a sa njom i Yuki

robif

Tako nekako….i nikad više neće Yuki kročit u F1

robif

Torpedo,si Fiuman?

TORPEDO

San…oriđiđi

Desmosedici

Jesi li “oriđino”?..Hahaha!..Šalim se, nemoj se naljutit..Znaš li što je “oriđino”u dubrovačkom kraju?

Desmosedici

To ti je u načelu lik inteligentnog osobenjaka..boema..često sklonog alkoholu, koji se sprda sa društvom, a društvo se sprda sa njim..ipak su svi..mislim na narod.. nekako voljeli te ljude..postali su poznatiji i omiljeniji od mnogih “ozbiljnih” ljudi za koje se smatralo da nešto znače u društvu.

robif

Bravo.

Desmosedici

Kadesi?..Hahaha!

Related Posts