Red Bull otvoren za posudbu Albona drugim ekipama

Za sezonu 2021. Alexander Albon je ostao bez mjesta u Formuli 1. Njegovo mjesto u Red Bullu je zauzeo Sergio Perez, a on će biti rezervni vozač momčadi. No, ukoliko se otvori mogućnost za Albona da nastupi u nekoj drugoj ekipi kao brza zamjena (tipa Hulkenberg u 2020.), Red Bull je spreman “posuditi” Albona drugoj ekipi.

Ove sezone su tri vozača morali propustiti jednu ili dvije utrke zbog zaraze koronom, a kako se ne vidi da će pandemija tako brzo okončati postoji mogućnost da se slična situacija ponovi u bilo kojoj ekipi. U tom slučaju, kako kaže Helmut Marko, oni će dozvoliti Albonu da uskoči kao zamjena.

“Maksimalno ćemo ga koristiti u pripremi za 2022. godinu. Bit će ponajviše testiranja novih guma, pa ćemo s njim dosta testirati. Radit će u simulatoru te će biti na dosta utrka kao rezervni vozač. Ipak imamo četiri bolida na gridu. Imat će prilike za pokazat se, uostalom ukoliko neka druga ekipa trebala zamjenu za neku utrku mi ga nećemo kočiti. Tako će biti u mogućnosti voziti što više kilometara na stazi,” rekao je Helmut.

Red Bull je odabrao Pereza umjesto Albona za Verstappenovog momčadskog kolegu. Prema Marku, razlog je u prevelikim oscilacijama u Albonovim rezultatima.

“Razlog je nedostatak konzistentnosti te prevelikim padovima u formi. Vjetar puhne iz drugog smjera, ili gume izgube temperaturu, odmah naglo gubi na brzini. Sigurno je stvar i u mentalnoj snazi. Nije svejedno kad imate momčadskog kolegu koji stalno vozi na visokoj razini, nebitno kakav bolid imate.”

“Ustvari, njegov zaostatak za Verstappenom je samo rastao kako se sezona primicala kraju, umjesto da se smanjuje. Bilo je vrlo blizu, ali je zaostatak rastao,” zaključio je Marko.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

A nitko ga neće…on je za F1 završena priča…

Related Posts