Mateschitz: Perezovi sponzori nisu bili faktor pri odlučivanju

Vodstvo Red Bull Racinga dugo je razmišljalo o drugom vozaču za 2021. godinu. Kome povjeriti volan drugog bolida, pored nedodirljivog Maxa Verstappena. Nakon što Alexander Albon tijekom nedavno završene sezone nije uspio uvjeriti momčad da je on “taj”, izbor je na koncu pao na Sergija Pereza.

S obzirom na prikazano u 2020. godini, Meksikanac je više nego zasluženo dobio priliku u momčadi koja uporno pokušava dostići i skinuti Mercedes s vrha poretka. Zašto Perez, objašnjava vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz:

“Jer nam trebaju dva jaka vozača za sljedeću godinu. Perez je jedan od najboljih u pogledu vožnji, a nikad nije imao priliku u bolidu kao što je naš. Zaslužio je tu priliku. Naš je cilj bio popuniti to drugo sjedalo na najbolji mogući način i tu smo se vodili isključivo performansama. Tko nam može donijeti najviše bodova?”

Osim vozačkih kvaliteta, poznato je da Meksikanac svojim momčadima donosi i zavidnu količinu sponzorskog novca, međutim Mateschitz uvjerava da to nije igralo nikakvu ulogu pri odabiru vozača.

“Ja ne znam tko su mu sponzori. To nije bio faktor pri odlučivanju. Ako donosi sponzore mi to pozdravljamo jer to nije plaćanje za sjedalo, već bonus za našu momčad”, poručio je.

Također, Mateschitz je odbacio teoriju prema kojoj su neki tajlandski partneri urgirali da se ipak zadrži Albona u momčadi. Nazvao je to izmišljotinama, a Alexu ne preostaje ništa drugo nego se primiti posla i pokušati izboriti povratak u Formulu 1 2022. godine.

Related Posts