Lance Stroll je utrku za VN Sakhira završio na trećem mjestu, čime se treći put u karijeri popeo na pobjedničko postolje. Na podiju se našao uz momčadskog kolegu Sergija Pezera, no Kanađanin smatra kako je ipak mogao pobijediti u utrci da nije napravio pogrešku nakon zamjene guma.

Pogreška o kojoj je Stroll govorio dogodila se nakon njegovog jedinog odlaska u boks, u 42. krugu utrke, kada je u prvom zavoju otišao preširoko te ga je pretekao Renaultov Esteban Ocon, a nakon čeka je blokirao kotače u zavoju broj 4 i propustio Pereza ispred sebe. Perez i Ocon su u konačnici utrku i završili ispred Strolla.

“Fantastična utrka za momčad”, izjavio je Stroll. “Ja sam pomalo i razočaran, mislim da sam mogao pobijediti. Otišao sam preširoko po izlasku iz boksa i Esteban je prošao ispred mene. Onda jednostavno nisam imao pravu brzinu, pa me je i Sergio pretekao.”

“Nisam bio dovoljno brz kako bih sustigao Estebana. Sve u svemu, jako sam sretan zbog momčadi. Prvo i treće mjesto su nevjerojatan rezultat i upravo ono što nam je trebalo”, dodao je.

Na pitanje da pobliže pojasni pogrešku o kojoj je govori, Stroll je dodao kako se preračunao zbog čega ga je u četvrtom zavoju pretekao Perez. Prema Strollovim riječima, zakasnio je iskoristiti DRS, Sergio ga je napao, prekasno je zakočio i izgubio poziciju.

Stroll, koji će i 2021. voziti za momčad Racing Point (pod nazivom Aston Martin) imao je samo riječi hvale za momčadskog kolegu Sergija Pereza. Perez je na VN Sakhira ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri. Bila je to pretposljednja Perezova utrka za Racing Point.

Racing Point se bori za treće mjesto u poretku konstruktora, a 40 bodova koje su osvojili u Sakhiru odvojili su ih za 10 bodova ispred četvrtoplasiranog McLarena.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
DMX

Mogao sam ja puno toga pa nisam …

avatar
Član
F1 Majstor

Nisi ti decko kapacitet za pobjedu.Svaka cast na postolju.Al ne mogu ja probavit neke stvari.

avatar
Član
mody

odlično za racing point ove sezone su jako brzi,, i turskoj su bili odlični kisa sve pokvarila sada abudabi aerodrom ne očekujm tamo ista osim good job mercedes,,,