Konstituirajuća sjednica Komisije za historic motorsport: Weber nova predsjednica

Nakon što je Komisija za historic motorsport osnovana početkom godine, a aktivnosti odmah zatim pauzirane zbog epidemioloških uvjeta, sinoć je održana konstituirajuća sjednica. Na prijedlog predsjednika HAKS-a Davorina Štetnera, a vodeći brigu o zastupljenosti žena u FIA-i i autosportu, za prvu je predsjednicu Komisije izabrana Andrea Weber iz Oldtimer kluba Stari Kotači. Komisiju još čine Boris Gorup i Zlatko Brozović.

“Zahvaljujem na izboru, počašćena sam. Ja sam u svijetu oldtimera amaterski, voljela bih ga što više popularizirati. Trudit ću se dati sve od sebe, da idemo dalje i da se vide rezultati”, kazala je novoizabrana predsjednica Weber.

Svoj je prijedlog Štetner argumentirao i činjenicom kako Weber ima brojna poznanstva i najviše kontakata s vlasnicima serijskih automobila. S druge strane, ostali trojac savršeno vlada svijetom sportskih vozila.

Na prijedlog predsjednika OAS-a Dragana Serdena novooformljena Komisija postavila si je nekoliko prioriteta i rokova. Onaj najznačajniji je svakako suradnja s ostalim predstavnicima disciplina u kojima bi se članovi KHM-a natjecali. Naglasak je stavljen na kronometar, autoslalom i brdske utrke, a riječi je bilo i o reliju.

Virtualnoj sjednici je nazočio i Dorijan Kljun, kao jedan od vrsnih poznavatelja oldtimera i od kojeg se također očekuje veliki doprinos u radu KHM-a.

Izvor: službena stranica Hrvatskog auto i karting saveza

Related Posts