Jost Capito novi je izvršni direktor Williamsa

Dorilton Capital kupio je momčad Williams od istoimene obitelji u kolovozu ove godine, a sada je objavio imena ljudi koji će momčad povesti u novu sezonu. Dosadašnji vršitelj dužnosti šefa momčadi, Simon Roberts, ostaje na funkciji koju je obnašao, bez dodatka v.d., dok će CEO momčadi biti bivši šef McLarena Jost Capito.

Nijemac koji u svojoj karijeri ima višedesetljetno u automobilizmu preuzet će posao izvršnog direktora momčadi prvog dana veljače 2021. Roberts će od toga datuma odgovarati Capitu, a Capito predsjedniku Williamsa, Matthewu Savageu. To je nova momčadska hijerarhija koja bi trebala povesti Williams u neka bolja vremena.

“Velika je čast za mene priključiti se Williams Racingu tijekom ovih uzbudljivih i zahtjevnih vremena, za momčad i za Formulu 1. Ponosan sam što ću biti dio budućnosti ovog tima, koji nosi tako dirljivo ime u sportu, tako da pristupam ovom izazovu s velikim respektom i velikom količinom zadovoljstva”, rekao je Capito.

Nakon vozačke karijere u motociklističkim utrkama, njegov prvi posao u svijetu autosporta bio je u BMW-u davne 1985. Bio je u Sauberu, u Fordu, a najveće uspjehe ispisao je s Volkswagenom u WRC-u. Bio je direktor za motorsport u njemačkoj kompaniji, a u tom su periodu osvojili četiri vozačke i konstruktorske titule u Svjetskom rally prvenstvu.

Kratko je bio u McLarenu. Stigao je 1. rujna 2016., no nije se dugo zadržao i već je krajem iste godine napustio momčad iz Wokinga. Otišao je kada i čovjek koji ga je zaposlio, Ron Dennis.

“Uzbuđeni smo što možemo predstaviti Josta Capita kao novog izvršnog direktora Williams Racinga. On je iskusna i kompetitivna osoba, koja je stvarala pobjedničke timove i sam po sebi je pobjednik. Razumije Williamsovo nasljeđe i radit će s momčadi na ispunjavanju našeg cilja, a to je povratak u gornji dio poretka”, izjavio je predsjednik Savage.

Photo by Mike Borrmann – williamsf1.com

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mi capito?..Došao je Jost Capito!..Hahahaha! Nema ništa bez Nijemca..Seidl je preporodio Mclaren, Szafnauer vodi Pink Mercedes, Totto vodi Black Mercedes, Steiner vodi HAAS, Marko šefuje u Red Bull-u, Tost vodi Alpha Tauri..

Desmosedici

..iznimka je samo Wolf Zimmermann koji se pogubio u Ferrariju.

Related Posts