Perez: Formulu 1 mogu napustiti ponosan, dođe li do rastanka

Budućnost Sergija Pereza u Formuli 1 pod velikim je upitnikom. Svjestan je i on da bi lako mogao ostati bez mjesta na gridu u 2021., no ističe da će prvenstvo napustiti uzdignute glave ako zaista dođe do takve situacije.

Iako proživljava odličnu sezonu, Sergio Perez i dalje strepi za svoje mjesto na gridu u 2021. godini. Njegov Racing Point dogovorio je dolazak Sebastiana Vettela i Meksikanac sreću treba tražiti na drugim adresama. Slobodnih mjesta još je vrlo malo. Red Bull nije potvrdio momčadskog kolegu Verstappenu, AlphaTauri Gaslyju, a dva slobodna mjesta ima Haas.

Perez je četvrti u ukupnom poretku vozača i to uz činjenicu da je dvije utrke morao propustiti zbog bolesti, prošlu utrku u Turskoj završio je na pobjedničkom postolju pa je teško ne složiti se s izjavom Rossa Brawna koji je rekao da bi bila prava tragedija ako se za Meksikanca ne nađe mjesta u nekoj momčadi.

“To nije u mojim rukama. U ovom trenutku koncentriran sam na uspješan završetak sezone. Ako prilika dođe, odlično, a ako ne, spreman sam pauzirati godinu dana”, kaže Checo.

“Zadovoljan sam kako vozim. Bilo je stvari koje su mogle biti bolje, trebao sam imati barem dva postolja u ovoj sezoni i mnogo više bodova, no nije idealno propustiti dvije utrke u tako kratkom prvenstvu. Ukupno sam zadovoljan, posebno svojom konstantnošću kroz godinu, odnosno kroz godine.”

“Je li nepravda ako ne nađem mjesto? Mislim da je to dio Formule 1 i uvijek sam znao kako to ide. Mogu se smatrati privilegiranim jer sam imao odličnu karijeru, deset godina u sportu do sada. Ako dođe do odlaska iz Formule 1, mogu otići s puno ponosa jer sam ostvario mnogo s materijalom koji sam imao. Nije mnogo ljudi imalo takve karijere pa što god da se dogodi, pomirit ću se s tim.”

Perezu je 30 godina. Osvojio je ove godine 100 bodova u 12 nastupa, čak 41 bod više od momčadskog kolege. Uspije li Racing Point osvojiti treće mjesto konstruktorskog poretka, što bi bio najbolji rezultat u povijesti te momčadi, Perezu idu ponajveće zasluge… a zauzvrat su mu pokazali izlazna vrata.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

steta sta mclarem ga nije zdrzao odličn vozac,,,, da su red buillu pametni doveli bi ga ali se boje duela max vs checo

Related Posts