Budućnost Sergija Pereza u Formuli 1 pod velikim je upitnikom. Svjestan je i on da bi lako mogao ostati bez mjesta na gridu u 2021., no ističe da će prvenstvo napustiti uzdignute glave ako zaista dođe do takve situacije.

Iako proživljava odličnu sezonu, Sergio Perez i dalje strepi za svoje mjesto na gridu u 2021. godini. Njegov Racing Point dogovorio je dolazak Sebastiana Vettela i Meksikanac sreću treba tražiti na drugim adresama. Slobodnih mjesta još je vrlo malo. Red Bull nije potvrdio momčadskog kolegu Verstappenu, AlphaTauri Gaslyju, a dva slobodna mjesta ima Haas.

Perez je četvrti u ukupnom poretku vozača i to uz činjenicu da je dvije utrke morao propustiti zbog bolesti, prošlu utrku u Turskoj završio je na pobjedničkom postolju pa je teško ne složiti se s izjavom Rossa Brawna koji je rekao da bi bila prava tragedija ako se za Meksikanca ne nađe mjesta u nekoj momčadi.

“To nije u mojim rukama. U ovom trenutku koncentriran sam na uspješan završetak sezone. Ako prilika dođe, odlično, a ako ne, spreman sam pauzirati godinu dana”, kaže Checo.

“Zadovoljan sam kako vozim. Bilo je stvari koje su mogle biti bolje, trebao sam imati barem dva postolja u ovoj sezoni i mnogo više bodova, no nije idealno propustiti dvije utrke u tako kratkom prvenstvu. Ukupno sam zadovoljan, posebno svojom konstantnošću kroz godinu, odnosno kroz godine.”

“Je li nepravda ako ne nađem mjesto? Mislim da je to dio Formule 1 i uvijek sam znao kako to ide. Mogu se smatrati privilegiranim jer sam imao odličnu karijeru, deset godina u sportu do sada. Ako dođe do odlaska iz Formule 1, mogu otići s puno ponosa jer sam ostvario mnogo s materijalom koji sam imao. Nije mnogo ljudi imalo takve karijere pa što god da se dogodi, pomirit ću se s tim.”

Perezu je 30 godina. Osvojio je ove godine 100 bodova u 12 nastupa, čak 41 bod više od momčadskog kolege. Uspije li Racing Point osvojiti treće mjesto konstruktorskog poretka, što bi bio najbolji rezultat u povijesti te momčadi, Perezu idu ponajveće zasluge… a zauzvrat su mu pokazali izlazna vrata.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
1 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

steta sta mclarem ga nije zdrzao odličn vozac,,,, da su red buillu pametni doveli bi ga ali se boje duela max vs checo