Kubica nastupa na prvom slobodnom treningu za VN Bahreina

Robert Kubica na slobodnom treningu uoči VN Bahreina dobit će priliku za svoj četvrti nastup u 2020. godini.

Kubica koji je zaposlen u svojstvu rezervnog vozača u momčadi Alfa Romeo nastupit će na prvom slobodnom treningu na stazi Sakhir umjesto Kimija Raikkonena.

Nekadašnji vozač BMW Saubera, Renaulta i Williamsa svoj puni trkački angažman u Formuli 1 završio je na kraju sezone 2019., a nakon što se početkom godine pridružio Alfa Romeu kao test vozač, upisao je tri nastupa na slobodnim treninzima i to uoči VN Štajerske, zatim VN Mađarske i u konačnici uoči VN 70. godina Formule 1.

Svoj novi skorašnji nastup prokomentirao je Poljak koji je očekivano, izrazio veliko zadovoljstvo zbog ukazane prigode.

“Vrlo sam sretan što se po prvi puta nakon mjeseca kolovoza imam priliku vratiti u bolid Formule 1.To se na prvu čini kao dugo razdoblje ali uz moje obveze vezane za simulator, zatim za DTM program i neke druge obaveze, vjerujte vrijeme je doista proletilo jako brzo. Sada kada je DTM sezona završila mogu se u potpunosti fokusirati na obaveze u momčadi Alfa Romea, još je uvijek dosta toga na stolu pa se zato nadam kako će i moj rad doprinijeti napretku čitave momčadi.” započeo je Kubica.

Kubičnin povratak u bolid komentirao je i šef momčadi Vasseur koji također smatra kako savjeti tako iskusnog i talentiranog vozača zasigurno mogu biti od pomoći.

“Vrlo smo zadovoljni što ponovno vidimo Roberta u našem bolidu. Njegov dosadašnji doprinos momčadi je stvarno izuzetan, a njegovo znanje i iskustvo koje ima na stazi Sakhir zasigurno će nam pomoći.”

Nakon što Kubica odradi prvi slobodni trening, u svoj C39 vraća se Kimi Raikkonen za ostatak trkaćega vikenda. Napomenimo i kako će se ovoga vikenda voziti utrka na stazi Sakhir u njezinoj uobičajenoj konfiguraciji dok nas u sljedećem izdanju očekuje nešto kraća i modificirana verzija.

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ah..što reći o ovom…umjesto da mladi vozači stječu iskustvo opet Kubica??

Related Posts