Rally Idrija trebao je biti četvrto natjecanje u sezoni Prvenstva Hrvatske u rallyju, no nakon nekoliko odgoda, organizatori tog natjecanja ipak su bili prisiljeni otkazati priredbu zbog nepovoljne epidemiološke situacije u susjednoj Sloveniji.

Time je završeno državno prvenstvo, a prvaci će biti proglašeni na temelju rezultata triju održanih natjecanja. Još u ožujku, prije svih problema s pandemijom održan je Rally Kumrovec, a tijekom jeseni su odvoženi Ina Delta Rally te Rally Poreč.

U ukupnom redoslijedu prvo mjesto su osvojili Niko Pulić i Davor Devunić (AK Dubrovnik Racing) s 90 prikupljenih bodova, zahvaljujući pobjedama u Kumrovcu i Poreču. Posada Juraj Šebalj/Ivan Pogačić (AKK Sveta Nedelja) osvojila je Deltu, a sezonu završava na drugom mjestu s 87 bodova. Treći su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (AK Opatija Motorsport) sa 74,5 bodova. Svi oni pripadaju u klasu 2 pa je i poredak te klase istovjetan.

Klasu 3 osvojili su ove godine Dario Šamec i Florian Šalec iz AK Zagorje. Skupili su 93 boda, šest više od Paola Mavričića iz AK Opatija Motorsport, koji je kroz sezonu izmijenio više suvozača, a ponio i titulu najboljeg juniora. Klasu 4 osvojila je posada Katić/Rubinić (AK Opatija Motorsport), a klasu 5 posada Lončarić/Vojvodić (AKK Sveta Nedelja). Klupski prvaci Hrvatske u 2020. su članovi AK Opatija Motorsport.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o