Horner: Do kraja ovog mjeseca želimo odluku oko naše pogonske jedinice za 2022.

Red Bull želi znati koju pogonsku jedinicu će koristiti za 2022. godinu prije kraja ovog mjeseca, kaže šef tima Christian Horner. Preuzimanje Hondinog intelektualnog vlasništva za sad im je preferirana opcija.

Navodno su Red Bull i Honda nekoliko puta razgovarali oko preuzimanja intelektualnog vlasništva japanskog proizvođača, uključujući pogone u Milton Keynesu i Hondine inženjere koji tamo rade.

“Mislim da bi naša preferirana opcija bila da nastavimo s agregatom koji je u automobilu i sljedeće godine, samo preimenovan kao nešto drugo”.

“Ako se uspijemo to dogovoriti s Hondom, bila bi velika šteta vidjeti te motore neiskorištene kako stoje u skladištu negdje u Japanu. Zato bi, podložno prilagodbi propisa, bilo dobro da se pronađe sporazum za nastavak rada s tim pogonskim jedinicama”, rekao je Horner.

Međutim, ako u Red Bullu zaista krenu u preuzimanje Hondinih agregata, tada će se oni zalagati za zamrzavanje razvoja motora kod svih proizvođača. Mercedes bi prihvatio takvo zamrzavanje, a iako su Ferrari i Renault sugerirali da će biti protiv, navodno je jedan od njih ipak spreman promijeniti svoj stav.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

..taj jedan koji će promijeniti stav je vjerojatno Renault..kao i kod slučaja Pink Mercedesa..i da ne moraju isporučivati svoje PU Red Bullu i Alpha Tauriju..Mercedesu to najviše odgovara, a i Red Bullu jer oni ne mogu i ne znaju dalje razvijati Hondine PU..A kome sve to najmanje odgovara?..Pa naravno..Ferrariju..i priča je završena..igrokaz se nastavlja.

Dejan

A koju korist ima Red Bull sa zamrzavanjem,biti vjecno drugi?
Otisla ova F1 skroz u pm🙈

Desmosedici

Da..to ili napustiti F1.

TORPEDO

Mislim da se svi proizvođači moraju složiti o tome?
Ali isto tako mislim da su ti koji se nećkaju Renault…situacija im nije baš bajna u firmi,corona još pogoršala,zamrzavanje im znači ne više trošiti resurse za razvoj,i biti vječni 5-6-7.
Ako FIA naredi da svi zamrznu motore onda je ovo što si naveo na kraju jedan igrokaz kao i svih ovih 7 godina.

Desmosedici

Da..igrokaz se nastavlja..do daljnjega..traže se žrtve..bogati vladari po egzotičnim zemljama koji će to sve plaćati.

Mike-ferrari

Sve se mora napraviti da se statistika zadovolji
Kad se to ispostuje onda se ide dalje pa bude mozda sezona dvije pravog utrkivanja

TORPEDO

Može zamrzavanje…ali onako kako je bilo u eri atmosferskih V8…znači svi motori su bili iste snage,FIA je to provjeravala,i za one motore koji su bili slabiji od drugih dozvolila je razvoj da bi dostigli ostale.
Iako je to meni glupo…F1 nije samo natjecanje aerodinamičara,već i strojara…a znamo tko je najveći genij aerodinamike…Adrian Newey,pa možemo zaključiti da bi imali prednost,kao i u eri Vettela.

Related Posts