Formula 1 trenutno ima nekolicinu mladih zvijezda, vozača za koje se vjeruje kako u budućnosti mogu biti kandidati za naslov prvaka svijeta, naravno dobiju li u ruke bolid spreman za najviša postignuća. U tom društvu je definitivno i George Russell, kojeg je nedavno nahvalio aktualni prvak Lewis Hamilton.

Vozeći za Williams već dvije sezone, Russell se nije imao priliku boriti u gornjem dijelu poretka i pokazati što doista može, ali iako još nije osvojio niti bod u Formuli 1, mladi Britanac impresionira svojim nastupima. U kvalifikacijama još uvijek nije izgubio unutarmomčadski dvoboj, a ove je sezone osam puta ugurao slabašni Williams u Q2.

Na utrkama mu se još nije posložilo, imao je vjerojatno najbolju priliku za bod ili dva na utrci u Imoli, ali tad mu se dogodilo ono nesretno izlijetanje iza sigurnosnog automobila. Nakon toga stigle su i riječi podrške sedmerostrukog prvaka svijeta.

“To što je on u stanju napraviti slično je primjerice Alonsu [u Minardiju 2001] i drugim vozačima koji su došli u momčadi koje su u donjem dijelu poretka. Ima priliku za razvoj i napredovanje, može voditi tu momčad pa ponekad i napraviti pogrešku”, govori o svom sunarodnjaku Hamilton.

“Ove godine odlično se nosi sa svime i sjajno je što radi s tim bolidom, vozeći ga do Q2 i nekih stvarno dobrih rezultata. Doista sam impresioniran njegovim umijećem i razvojem. On stvarno je budućnost. Nekolicina vozača predstavlja budućnost ovog sporta, ali on je jedan od njih i s uzbuđenjem ću pratiti njegov napredak. Nema sumnje, posjeduje potencijal za naslov prvaka u budućnosti.”

Nagađalo se ranije ove godine da bi Russell mogao postati i momčadski kolega Hamiltonu, međutim potvrđeno je da će još jednu godinu ostati član Williamsa. Georgeova budućnost trebala bi ipak biti vezana za Mercedes, možda već od 2022.

9
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
7 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
8 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
robif

Ima potencijal,ima.Kad naraste dobit ce mecku

avatar
Član
F1 Majstor

U top 5 talenata trenutno.

avatar
Član
parazit

E, moj Hamiltone. Russell ima potencijal za naslov prvaka u budućnosti, ali je pitanje hoće li ikada imati sreće kao ti, i dobiti pravi bolid za osvojiti F1 prvenstvo?

:facepalm:

avatar
Član
mody

lupio uzid u imoli kad je bio safety pogreska u povijest f br 1, s willamsom nece bit nikada, truba su,, da je u mercedesu ne bi tako govorio, good job russel

avatar
Član
Desmosedici

Russell je sigurno dobar vozač velikog talenta i potencijala..ali tu postoji jedna opasnost..zamka koja se događala takvim vozačima ako na vrijeme ne dođu do dobre konkurentne momčadi..jednostavno im se dogodi da nakon nekoliko godina u lošoj momčadi nekako izgube taj svoj talenat i potencijal..jednostavno se nekako pogube i ne ostvare ono što se od njih očekiva..to se npr. dogodilo Fisichelli kad je konačno došao u top momčad Renaulta i Frentzenu kad je konačno došao u top momčad Williamsa.

avatar
Član
klepesina

ima njih jos nastavi

avatar
Član
TORPEDO

Vidjet ćemo što će biti,još se nije okušao protiv pravih vozača,ovako sad gledajući ima potencijala?
Jer Latifi je stvarno loš,a Kubica je osoba kome su skoro amputirali šaku i dan danas ne osjeća prste na njoj u potpunosti,prema tome,vidjet ćemo?
Ali zar nije trebao biti novi vozač Mercedesa Ocon?

avatar
Član
Pratiteljcro

Stvar je sto se nemora okusati protiv pravih vozaca da bi se vidilo dali je X vozac dobar ili nije. George je brz i vrlo cesto uspjeva najsporiji bolid ubaciti u q2.

avatar
Član
Pratiteljcro

Pedji na aparatima hehe