Binotto: Pogonska jedinica za 2021. daje vrlo obećavajuće rezultate

Nedostatak konjskih snaga jedan je od glavnih problema Ferrarija ove godine. No, najavivši da će pokušati riješiti problem ulaganjem u potpuno novi motor za 2021. godinu, Binotto je rekao da je nova pogonska jedinica dosad pokazala vrlo obećavajuće performanse.

“Trenutno nemamo najbolji motor i mislim da ćemo sljedeće godine možda imati potpuno novu pogonsku jedinicu prema propisima. Puno smo uložili u daljnji razvoj pogonske jedinice za 2021. i za 2022. Motor trenutno radi na dynu i mislim da povratne informacije, i u pogledu performansi i pouzdanosti, obećavaju”, rekao je Binotto.

Od 2021. timovi će biti ograničeni na količinu ispitivanja pogonskih jedinica koje mogu provesti “na valjcima” u svojim tvornicama. Ali Binotto je dodao da je zbog tih ograničenja na Ferrariju da bude kreativan u načinu korištenja tog dopuštenog vremena:

“Mislim da, čak i ako imamo određena ograničenja na dyno testiranjima, još uvijek postoji prostor za poboljšanje i mislim da sam, prema onome što danas vidim na dynu, zadovoljan rezultatima.”

Unatoč Ferrarijevim problemima ove godine, momčad je nedavno zabilježila porast forme, s nizom nadogradnji koje su Charlesu Leclercu pomogle da završi među osam najboljih u proteklih pet utrka.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

I što je tu čudno? Niste valjda mislili da Ferrari ne zna napraviti vrhunski motor? Samo neka budu oprezni da ih opet ne “izrade”..i opet ta ograničavanja u razvoju da se nikako ne može prestići Mercedesa..dokad će ta igra ići tako?

robif

“kaže on i nestade….” by Urban D.

west 44

Zanimljiva rečenica Binotta:”Trenutno nemamo najbolji motor i mislim da ćemo sljedeće godine možda imati potpuno novu pogonsku jedinicu PREMA PROPISIMA”! Ovo PREMA PROPISIMA je baš znakovito zvuči!!!

TORPEDO

“Od 2021. timovi će biti ograničeni na količinu ispitivanja pogonskih jedinica koje mogu provesti “na valjcima” u svojim tvornicama.”
Uvijek prilikom nastanka nekih pravila i zabrana morate se zapitati kome to najviše odgovara?
Kao i zadnjih 7 godina…odgovor je svaki put Mercedes…a sapunica se nastavlja na 2021,na 2022…kad će to stat pitam se?

Gigi

Ja bi najvise htio da izbace merc ili da ode ali znas zasto, zato da ne citam stalno jadikovke o teoriji zavjere. Jedino neznam sto sa RB? Onda ce oni bit prevaranti kao sto su bili u eri Vettela, kad je pobjedivao svi ste pljuvali po njemu i RB, sjetite se samo, i Adrian Newey je bio prevarant.

robif

Ali uglavnom da je Ferraru čist ko suza

TORPEDO

Adrian Newey je genij,to sam uvijek tvrdio,nemam pojma odakle ti da je prevarant?
Nadalje…kad je Red Bull imao dominaciju,utrke su u istoj godini dobivali osim S.Vettela…J,Button,F.Alonso,L.Hamilton,M.Weber,K,Raikkonen,N.Rosberg,čak 2012 i P.Maldonado…nekako vidim razliku od ovog danas…možda je ti ne vidiš?

Desmosedici

Da..Alonso je tada sa Ferrarijem dva puta bio na pragu da osvoji prvenstvo..mogao je uz malo sreće..jedino je 2013. Vettel pomeo pod sa konkurencijom..koliko ono?..13 pobjeda?..strašna dominacija, slično ovom što sada radi LH.

Desmosedici

P.S. Dalo mi se pogledat kako je to izgledalo..Seb-Red Bull 13 pobjeda, Alonso-Ferrari 2 pobjede, Rosberg-Mercedes 2 pobjede, Kimi-Lotus 1 pobjeda, Lewis-Mercedes 1 pobjeda..zanimljivo Webber sa drugim Red Bullom nije imao nijednu pobjedu, ali je ipak na kraju osvojio treće mjesto u poretku..Seb je drugi dio sezone imao 9 uzastopnih pobjeda..unatoč takvoj Sebovoj dominaciji ipak su te sezone pobjeđivale 4 momčadi i 5 vozača.

Gigi

Ajde mi reci di sam ja napisao dominacija? Desmo nemoj me budalom radit i filozofirat tko je kolko pobjeda imao. Kad je vetel pobjedivao srali ste po njemu i RB to sam napisao i tocno se sjecam. Naravno ova dominacija merca je dosadna i daleko veca od RB, to nisam ni usporedivao al ok ti si okrenes kako tebi odgovara.

Desmosedici

????..ne znam što me pitaš i zašto me pitaš?..ja uopće sa tobom nisam debatirao, samo sam se nastavio na razmišljanja Torpeda. Ja uvijek pišem da je Adrian Newey genijalac, možda najveći inžinjer u povijesti F1..odakle ti to da sam ja pljuvao po njemu, po Vettelu ili Red Bullu?..da se razumijemo, ne volim nikakvu veliku dominaciju, pogotovo ako dugo traje, pa tako nisam volio ni dominaciju MS, SV, a pogotovo ne ovu sada sa LH koja je najgora i najduža i kojoj se još ne nazire kraj. Koliko je to pomoglo tim vozačima da budu statistički najuspješniji toliko im je odmoglo… Read more »

F1 fan

Da 13 pobjeda. Zašto je ispalo 13? Jer su se svi okrenuli na polovici sezone razvoju za 2014.tu godinu a rb je peglao dalje po v8. A kakav je odnos bio do polovice sezone? Ferarri i merc i lotus su bili jako blizu pogledaj si pobjede i postolja u 2013. Prvi dio sezone

mika.KA

a 2018 nije bila zanimljiva!?!?
nezz sta vi hocete? pobjedu ferraria da bi vam sezona bila SUPER!?
te godine ferrari je zeznuo gdje god je stigao (od strategija,vozaca,mehanicara…)
ali di polovice prvenstva je vodio!

TORPEDO

Ako od 2030 godine budu motori “carbon free” Ferrari u tome neće sudjelovati…strpi se još malo,pa će vaše frustracije uskoro prestati.

Gigi

Vase frustracije nestat? Pa i tvoje ce onda nestat jel tako?

Desmosedici

Pa to sam i napisao..u prvom dijelu sezone su ovi nabrojani pobijeđivali nekako naizmjenično sa Sebom, a onda je od Spa do kraja sezone sve pobjede imao samo Seb..devet zaredom.

Related Posts