SLUŽBENO: Raikkonen i Giovinazzi ostaju u Alfi Romeo i 2021.!

Uoči utrke u Imoli smo dobili informaciju kako će Alfa Romeo zadržati isti vozački par i sljedeće sezone te će u njihovom bolidu i dalje biti Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi.

Frederic Vasseur je izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje s oba vozača te ih je pohvalio za rad i trud u posljednjim mjesecima kako bi vratili Alfu Romeo na pravi put.

”Jako sam zadovoljan što ćemo i sljedeće sezone imati istu vozačku postavu s Kimijem i Antoniom. Kimi je vozač o kojem ne moramo trošiti riječi te uvijek izvlači maksimum iz bolida. Iako je na gridu od 2001., smatram da i dalje ima motivacije i volje kako bi dodatno poboljšali bolid i ostvarili dobre rezultate. Antonio je s druge strane ostvario veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu što je vidljivo i po rezultatima i po ponašanju izvan staze. Njegove radne navike i posvećenost poslu je nešto čime je zasigurno zaslužio novi ugovor, a nadam se da će i sljedeće sezone igrati ključnu ulogu u momčadi kao što je to bilo ove,” rekao je Vasseur.

Kimi Raikkonen će u ožujku sljedeće sezone, ako pandemija koronavirusa ne poremeti još jednom start nove sezone, startati svoju 19. sezonu u Formuli 1 te je izjavio kako je izrazito zadovoljan nastavkom suradnje s momčadi Alfe Romeo.

”Za mene je Alfa Romeo više od momčadi, to je moja druga obitelj – s nekima sam pred 19 godina krenuo svoj put u Formulu 1 te se veselim novim izazovima dogodine. U momčadi vlada odlična radna atmosfera te smatram kako zajedno možemo napraviti napredak sljedeće sezone.”

Antonio Giovinazzi je zahvalio momčadi na ukazanom povjerenju te se nada kako će se dogodine momčad vratiti u bolju poziciju kako bi se borili za viša mjesta u poretku.

”U protekle dvije godine je Alfa Romeo bila moja obitelj u Formuli 1 te sam izrazito zadovoljan što sam dobio priliku voziti za momčad i sljedeće sezone. Momčad je pokazala kako vjeruje mojim sposobnostima, a ja sam davao i uvijek ću dati svoj maksimum kako bi momčad ostvarila dobar rezultat. Mislim da sam u odnosu na dvije godine unazad prilično napredovao, ali pred nama je još dug put te moramo svi zajedno raditi kako bi se vratili tamo gdje ova momčad i pripada,” zaključio je Giovinazzi.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ovo je iznenađenje…Raikkonen ostaje zbog ogromnog iskustva a mislim da Giovinazzi samo zato što je talijan…ne vidim ništa drugo?

F1 fan

Slažem.se, kimi.ovu sezonu vozi odlično a gio.. taj je već prošle god trebao dobiti otkaz

Related Posts