Sainz okrivljuje nove nadogradnje za loše kvalifikacije

Carlos Sainz kaže da McLaren imao puno posla oko razumijevanja najnovijeg paketa nadogradnji na bolidu, nakon što je to okrivio za razočaravajući nastup u kvalifikacijama za VN Eifela.

Vozač McLarena uspio se kvalificirati na 10. mjesto na Nürburgringu, nakon što je njegova momčad odlučila postaviti različite aero pakete na svoja dva automobila. Sainz je vozio s novim dijelovima, a momčadski kolega Lando Norris koji je koristio stare dijelove na kraju je bio osmi. Carlos je rekao da novi paket nije donio poboljšanja:

“Od slobodnog treninga nisam se osjećao ugodno u automobilu. Uspio sam se popraviti tijekom kvalifikacija, ali svejedno nije išlo baš najbolje. Zapravo, ne znam što bih rekao, jer kad ubaciš nove stvari, očekuješ da ćeš ići malo brže od momčadskog kolege. No, kao što smo vidjeli s Landom u Rusiji, i njemu je bilo teško voziti s novim dijelovima. Moramo puno toga analizirati.”

Norris je rekao da mu je drago što nije vozio s novim dijelovima, jednostavno zbog dodatnog izazova koji proizlazi iz prilagođavanja drugačijem konceptu:

“Teže je samo zato što treba vremena da se paket potpuno shvati, a kad imate samo jedan trening kao što smo imali jutros, teško je dokučiti koja je najbolja postavka i kako izdvojiti sav potencijal.”

“Dakle, to je ta poteškoća s nadogradnjom i s tim se Carlos morao nositi. Ali sam vrlo zadovoljan što smo se držali onoga što smo znali i čini mi se da se isplatilo. Tako da sam sretan sa svoje strane”, rekao je Britanac.

Related Posts