Roberts: Williams će se s novim investicijama moći približiti ograničenju budžeta

Dorilton Capital nedavno je kupio Williams i trebao bi u momčad ubrizgati značajnu financijsku injekciju. Vršitelj dužnosti šefa momčadi, Simon Roberts, kaže da će se sljedeće godine Williams moći približiti ograničenju budžeta.

Od 2021. godine u Formuli 1 će prvi put stupiti na snagu pravilo o ograničenju budžeta. Momčadi će smjeti potrošiti 145 milijuna dolara na ulaganja u razvoj svojih bolida, dok to ograničenje ne uključuje marketinške troškove i plaće vozača.

Očekuje se da mnoge momčadi neće dosegnuti to ograničenje jer funkcioniraju s mnogo manjim iznosima, no Simon Roberts kaže da će Williams nakon investicija novih vlasnika moći krenuti prema tom ograničenju budžeta.

“S našim budžetom želimo krenuti prema uvedenom ograničenju. Za ovu godinu je prekasno. Još je samo nekoliko mjeseci ostalo i uglavnom je zacrtano u kojem pravcu idemo, ali za sljedeću godinu gledamo što bismo mogli napraviti i sada imamo financijsko zaleđe koje će nam to omogućiti. Ipak, ništa nije palo s neba, tako da ćemo novac trošiti i investirati jedino tamo gdje ima smisla.”

Formula 1 će od 2022. imati i nova tehnička pravila pa se čini da financijska injekcija za Williams dolazi u jako dobrom trenutku. Naravno, ostaje vidjeti može li momčad koja već nekoliko godina tavori na dnu poretka iskoristiti nova pravila za skok u poretku. Roberts ne vidi razlog zašto novi pravilnik ne bi ujednačio F1 društvo.

“To je veliki korak. Namjera tih pravila je dobra, ali moramo vidjeti kako će se namjera realizirati. Vrijeme će pokazati. Ne vidimo razlog zašto ne bi bilo u skladu s očekivanjima, ovisno o tome hoće li biti rupa u pravilima. Mislim da je mnogo toga odrađeno i ljudi koji su pisali pravila vodili su računa o mogućnostima pronalaženja nekih rupa, tako da su naša očekivanja da bi novi pravilnik trebao stvoriti izjednačeniji poredak od ovoga kako je danas”, rekao je vršitelj dužnosti šefa Williamsove momčadi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Jođ jedna legendarna ekipa na putu neprepoznatljivosti vjerujem kako će ubrzo promijeniti i naziv ekipe.
Ligier,Lotus,Brabham,Minardi,Tyrrell…tko se više ni sjeća tih legendarnih ekipa…osim nas par staraca?

Desmosedici

..March, Shadow, Ensing, Osella, Benetton..

robif

Ja,kad sam depesivan….zbog kise,kazne Hamiltonu,poraz Dinama i tako…onda se sjetim njih pa mi je lakse🤣🤣🤣🤣🤣

Related Posts