Portugalci prisiljeni smanjiti broj gledatelja na Algarve International Circuit

Formula 1 vraća se ovoga vikenda u Portugal prvi put nakon 1996. godine, no zbog novih restrikcija vezanih uz pandemiju virusa COVID-19, organizatori su prisiljeni smanjiti broj gledatelja koji će utrku moći pratiti uživo.

Kao i mnoge druge zemlje diljem Europe, portugalske su vlasti odlučile postrožiti mjere u borbi protiv širenja koronavirusa, a to će se odraziti i na Veliku nagradu Portugala u Formuli 1. Domaćini su planirali na stazi Algarve International Circuit u Portimau ugostiti gotovo 50 tisuća gledatelja, no broj će biti gotovo prepolovljen.

U prodaji je bilo 46 tisuća ulaznica, ali sve one namijenjene za general admission sektor, koje nemaju predviđeno sjedeće mjesto na nekoj od tribina, su uklonjene iz prodaje. To znači da bi utrci moglo prisustvovati oko 27 i pol tisuća gledatelja.

“Portugal je prošlog tjedna pojačao svoje mjere u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 te su uvedene dodatne restrikcije koje se moraju provoditi na nacionalnom teritoriju. Kao posljedica tih novih mjera, zdravstvene i administrativnevlasti odredile su nova ograničenja i zabrane koje se tiču prisutnosti gledatelja na Velikoj nagradi Portugala, tako da će se dodatno smanjiti dopušteni broj prisutnih gledatelja”, stoji u priopćenju.

Velika nagrada Portugala još se nikad nije održavala na ovoj stazi i bit će to novo iskustvo za sve timove i vozače.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

staza je odličnavolio bi da dobije bilo tko samo ne mercedesovi vozaci dosadili su , eto im prvaci su,, sezona je dosadna da bar imamo vise različitih vozaca..

Related Posts