Leclerc: Izgleda obećavajuće za kvalifikacije

Velika nagrada Portugala treća je utrka zaredom na koju je Ferrari stigao s određenim nadogradnjama svog bolida SF1000. Koliko se može suditi prema rezultatima treninga održanih u petak, čini se da su nadogradnje izazvale željeni efekt.

Charles Leclerc imao je četvrto vrijeme i na prvom i na drugom treningu. Time je bio zadovoljan, ali istaknuo je ipak da treba pričekati nedjelju pa onda donositi zaključke.

“Izgledalo je danas prilično dobro. Moramo pričekati pa vidjeti, budući da nismo vozili s punim spremnikom goriva na normalnim gumama, jedino na Pirellijevim prototip gumama. Ponašanje bolida s mnogo goriva bila je naša slabost na prošloj utrci, a bit će nam određeno iznenađenje kad dođe nedjelja pa vidimo gdje smo. Što se tiče kvalifikacija, izgleda dosta obećavajuće.”

“Bolid je pomalo težak za voziti u ovom trenutku, ali čini se da je svima u paddocku isto. Pretpostavljam da će se svesti na to tko će odvoziti najbolji krug bez pogrešaka u kvalifikacijama, a pokušat ćemo izvući maksimum iz bolida.”

Staza Algarve International pokazala se vrlo zahtjevnom za vozače. Na slobodnim treninzima bilo je mnogo kršenja pravila o granicama staze, izlijetanja i okretanja. Posebno je sklisko zbog nedavnog reasfaltiranja staze.

“Ekstremno je sklisko i stražnji dio bolida ide na sve strane, ali zbog toga je još bolje. Staza sama po sebi je izvanredna. Trebalo je nekoliko krugova za ulazak u ritam jer ne vide se dobro vrhovi zavoja, ali kad jednom uhvatite ritam, osjećaj je stvarno dobar”, rekao je Leclerc.

Na drugom slobodnom treningu među prvih šest bio je i Sebastian Vettel. Je li to naznaka napokon jednog boljeg vikenda za Ferrari?

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Ova dvojica iz Ferrarija definitivno ne voze iste bolide!!!

Related Posts