Nico Hulkenberg bi mogao biti jedan od kandidata za mjesto u Red Bullu za 2021., kažu iz Red Bulla. Kažu da su i razgovarali s Nijemcem tijekom trkaćeg vikenda na Nurburgringu da im uskoči kao zamjena na VN Eifela ukoliko je ponovljeni test na koronavirus Alexandera Albona bio pozitivan.

Na kraju je Albonov ponovljeni test bio negativan, a onda je spletom čudnih okolnosti Lance Stroll bio bolestan i nije mogao nastupiti na trećem treningu te je Hulkenberg pozvan da ga mijenja na kvalifikacijama i utrci.

“Mi smo već u petak razgovarali s Hulkenbergom jer je Albon imao nepouzdan prvi test,” rekao je Helmut Marko za Njemački Sport1.

“Jer je postojala mogućnost da ponovljeni test bude pozitivan, kontaktirali smo Hulkenberga čim smo došli. No, hvala Bogu, Albonov test je na kraju bio negativan.”

Priča o Hulkenbergu je došla nakon špekulacija o Albonovoj dugoročnoj budućnosti s ekipom, pogotovo nakon Alexanderovog lošeg izdanja na VN Eifela. Imao je čvrste borbe s oba vozača AlphaTaurija, čak se preko radija požalio kako su vozači sestrinske ekipe prečvrsti u borbi, a sve je kulminiralo kontaktom s Kvjatom i kaznom od pet sekundi. Na kraju je morao odustati zbog oštećenja hladnjaka.

U Red Bullu su opušteni po pitanju Albonove forme, te vjeruju da Tajlanđanin ima potencijala za rezultate na razini Verstappenovih. Ipak, Marko dodaje kako Albon mora poboljšati nastupe jer ukoliko ne bude, opcije za ekipu će biti Nico Hulkenberg i Sergio Perez.

“Možemo zvati imena koja su dostupna. To su Hulkenberg i Perez. Pitanje je kolika bi bila razlika između njih i Maxa.”

“Imamo referentnu točku u Ricciardu i možemo izvući zaključke kako koji vozač stoji. Mislim da itko može prići bliže od tri desetinke. Kad ima dobar dan Alex može biti blizu Maxu. On je mlad, no svjesni smo da ne može izdržati pritisak. Ne možemo si priuštiti da stojimo na jednoj nozi kad budemo u situaciji da se borimo za naslov prvaka. Takva je situacija.”

“Nemoguće je boriti se za naslov samo s jednim bolidom. Još nismo na potrebnoj razini,” kazao je Marko.

Marko kaže da bi konačnu odluku trebali donijeti do VN Turske u studenom.

“Trenutno imamo riješenu slagalicu za tri pozicije,” izjavio je Marko, a vjerojatno će Yuki Tsunoda biti momčadski kolega Pierru Gaslyju u AlphaTauriju.

“Želimo donijeti odluku za četvrto mjesto do utrke u Istanbulu sredinom studenog. Odlučujući faktor će biti Albonove performanse. Dokle god je u ‘zelenoj zoni’, nećemo imati slobodnog mjesta.”

Usput je pohvalio Hulkenberga za njegov nastup na Nurburgringu.

“Najgore što vam se može dogoditi je da uskočite u bolid pred kvalifikacije. Treba uzeti u obzir da poznaje bolid Racing Pointa od ranije, no opet je to teška situacija. Napredovao je u utrci, nije radio gluposti i došao je do osmog mjesta. Pratili smo vremena. Na trenutke su Gasly i Kvjat bili vrlo blizu njemu. Onda se približavao Perezovim vremenima. Skidam mu kapu. Odličan nastup.”

Na kraju je otkrio i da su s Hulkenbergom razgovarali prije par mjeseci, no ne za vozačko mjesto nego da kao stručnjak komentira za Red Bullov ServusTV.

“Razgovarali smo s Hulkenbergom oko angažmana kao stručnog komentatora za ServusTV. od iduće godine zajedno s ORF-om dijelimo prava na prijenos za Austriju. Ovo su bili prvi razgovori,” zaključio je Helmut.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

Stislo ih sa svih strana,ode Honda a mogao bi i Max za njom i šta onda treba imat planB a i plan C tako da vjerujem u svašta ,može biti svega …Ipak si ne mogu dozvoliti da nemaju jednog iskusnog vozača.