Hülkenberg: Učio sam kroz utrku, ali mogu biti zadovoljan svojim nastupom

Nico Hülkenberg je na kraju dana u Nürburgringu bio prilično sretan svojim nastupom u kojem je krenuo s posljednje startne pozicije, te je dobrom i konzistentnom vožnjom uspio doći do osmog mjesta na kraju utrke.

Izjavio je kako se bolid promijenio u odnosu na Silverstone, kada je prošli put vozio bolid Racing Pointa, ali da se kroz utrku praktički ‘učio’ kako se bolid ponaša te je na kraju ostvario solidan rezultat.

”Kada pogledam posljednjih 24 sata stvarno mogu biti zadovoljan načinom na koji sam odvozio utrku i koji sam rezultat ostvario. Naravno, bilo bi i bolje da sam imao priliku vježbati malo više, ali i s ovime sam zadovoljan.”

”Start utrke nije bio spektakularan te sam bio prilično pažljiv kako ne bi došlo do nekog oštećenja ili odustajanja. Nakon toga sam se probijao kroz poredak te sam, uz malo sreće, došao u bodove. Pomoglo mi je to što su neki vozači odustali, ali sve u svemu mislim da sam imao dobru utrku,” rekao je.

Na upit novinarke o njegovoj budućnosti u Formuli 1 te je li ovim nastupom na neki način ‘osigurao’ nastup u sljedećoj sezoni, Hülkenberg je rekao:

”Stvarno volim utrkivanje i želio bi biti na gridu Formule 1 kao vozač, ali nisam očajan te neću prihvatiti bilo kakvu ponudu. Nije tu bitna samo financijska strana priče, bitno je odabrati momčad koja ima ambicije i s kojom se mogu ostvariti dobri rezultati. Imao sam neke kontakte, ali ništa još nije dogovoreno,” zaključio je.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Bravo Nico , odvozao si za 10 .

Related Posts