Hamilton: Izrazito teška staza i prilično grozan setup na drugom treningu

Nakon prvog dana na Velikoj nagradi Portugala, Lewis Hamilton rekao je kako se radi o izuzetno teškoj stazi…

Formula 1 prvi je put došla na Algarve International Circuit. Vozači i timovi nisu imali gotovo nikakva prethodna iskustva s te staze i to se moglo vidjeti na prvim slobodnim treninzima, koji su obilovali raznim piruetama i izlijetanjima. Da staza nije nimalo jednostavna za savladati priznao je i Lewis Hamilton, koji je dan završio tek na osmom mjestu.

“Ovo je izuzetno teška staza. Strašno izazovna. Nevjerojatno je valovita i na mnogim mjestima jednostavno ne vidite gdje idete. Na izlazu iz zavoja broj 8 neko vrijeme gledate u nebo i nemate pojma što je iza brda. Također zavoj 11, prilazite i ne znate gdje ste, a onda se zavoj pojavi niotkuda.”

“Vrlo je izazovna staza, a podloga je vrlo glatka. Vidjeli ste mnoge vozače kako griješe, proklizavaju, okreću se… Nije bio lagani dan”, kaže vodeći vozač prvenstva.

Prvi trening Lewis je završio na drugom mjestu, tri desetinke iza Bottasa. Za drugi slobodni trening je sa svojim timom pokušao napraviti određene promjene u postavkama bolida, ali priznao je kasnije da mu se to nije isplatilo.

“Bilo je stvarno teško pronaći dobar balans. Prvi trening je vjerojatno bio bolji za mene, iako nisam imao baš odličan osjećaj u bolidu. Onda smo napravili neke promjene i drugi trening bio je prilično grozan. Moramo napraviti par koraka unatrag i otkriti gdje smo pošli krivo te kako se možemo poboljšati za sutra.”

“Također, vrlo je teško dovesti gume u radni okvir za prvi krug, čak i mekšu smjesu. Prirodno, budući da je to inače tvrđa smjesa. Ovdje imamo najtvrđi mogući spektar pa je tako nešto zapravo i očekivano”, objasnio je Hamilton.

Vidjet ćemo što nosi subota. Nije ovo prvi put ove sezone da je Bottas djelovao mnogo bolje tijekom petka, da bi u subotnjim kvalifikacijama gledao u leđa Britancu.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

nije ti ovo bahrein ili abudabi ne plači nego vozi

west 44

Staza je kao na vlaku smrti dole gore, gore dole!!!

Related Posts