Gasly: Nadam se još ponekoj borbi za pobjedu prije nego Honda napusti F1

Najavljujući Veliku nagradu Eifela na stazi Nürburgring, vozač AlphaTaurija Pierre Gasly izrazio je žaljenje zbog Hondine odluke o odlasku iz svijeta Formule 1 na kraju sljedeće sezone.

Gasly u svojoj karijeri još nije imao priliku voziti bolid Formule 1 na stazi Nürburgring, a posljednji nastup na toj lokaciji imao je 2014. u Formuli Renault 3.5. To mu je ujedno bio najlošiji nastup te sezone jer je u dvije utrke upisao 20. i osmo mjesto.

“To je staza koju doista cijenim jer je tehnički prilično zahtjevna. Ima posebne kombinacije zavoja, neke spore i srednje brze u kojima se može uhvatiti dobar ritam. Tu je i kočenje na nizbrdici za prvi zavoj, što može biti nezgodno. Krug je zanimljiv i nije jednostavno sve odvoziti kako treba. Čini se da će biti hladno, što i nije neko iznenađenje.”

“Pretjecanje neće biti lagano, tako da ćemo trebati dobre kvalifikacije, a budući da nitko nije bio tamo već neko vrijeme, imat ćemo mnogo posla na slobodnim treninzima kako bismo pronašli odgovarajuće postavke.”

Francuski vozač AlphaTaurija u dobroj je formi. Osvojio je bodove na četiri od posljednjih pet utrka, a doživio je prošli mjesec i svoju prvu Grand Prix pobjedu na onoj “ludoj” VN Italije. Prije dva tjedna, u Rusiji je osvojio deveto mjesto.

“Na Nürburgring odlazimo znajući da smo bili dobri u Rusiji, iako sama utrka u nedjelju nije prošla onako dobro kako je za mene mogla proći. Kvalificirali smo se u Q3, a to vam ponekad ne ide u prilog jer morate startati na potrošenom softu. Bez obzira, pokazali smo dobru brzinu, posebno dok smo vozili u čistom zraku”, kaže Gasly.

Između utrka u Rusiji i Njemačkoj objavljeno je da će Honda napustiti Formulu 1 na kraju 2021. godine, što je rastužilo AlphaTaurijevo društvo.

“Moram priznati da sam tužan jer Honda napušta Formulu 1, proživjeli smo zajedno neka lijepa iskustva u prošlim godinama. Ljudi iz Honde odigrali su važnu ulogu u mojoj karijeri i uvijek sam volio raditi s njima. Međutim, bit ćemo zajedno do kraja sljedeće godine i nadam se da možemo pokušati boriti se za još poneku pobjedu do tada te da će Honda biti u poziciji konkurirati za naslov prvaka”, poručio je francuski vozač.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Gasly, Ocon, Leclerc, Verrstapen, Rusell. Petorka najtalentiranijih vozaca i sigurno ce ovisno o sreci i bolidu neko od njih u sljedecim godinama biti F1 prvak.Ono sto bi bio veliki gust je gledati ih u izjednacenim bolidima s potencijalom da se u svakoj utrci bore za pobjedu i prvenstvo.Vozacki sigurno imaju puno tog pokazati i volio bi da ovakvi talenti imaju priliku pokazati sve sto znaju u pravom bolidu.

Related Posts