Binotto: Posljednje nadogradnje pokazuju da idemo u pravom smjeru

Ferrari proživljava jednu od najlošijih sezona u svojoj bogatoj povijesti, no šef momčadi uvjeren je da nadogradnje korištene u Sočiju te na Nürburgringu pokazuju da Ferrari sada ide u pravom smjeru.

Bolidi Ferrarija na Velikim su nagradama Rusije i Eifela bili opremljeni novim aerodinamičkim dijelovima. Nije se od tih nadogradnji očekivao nekakav nagli skok u performansama, a isti se nije niti dogodio, međutim određeni napredak ipak je ostvaren.

Četvrto mjesto u kvalifikacijama na Nürburgringu poprilično je ohrabrenje, iako u utrci Charlesu Leclercu nije išlo tako dobro i završio je sedmi. Ono što posebno ohrabruje Mattiju Binotta je bolje razumijevanje ponašanja bolida.

“Mislim da nismo niti očekivali veliku razliku. Bile su to manje nadogradnje kojima smo kompletirali paket koji smo počeli koristiti u Rusiji. Pozitivno je to što su rezultati u korelaciji s onime što smo vidjeli u zračnom tunelu i u tvornici. To na neki način znači da s bolidom idemo u pravom smjeru.”

“Bit će još nekih nadogradnji u nastavku sezone, koje će također biti važne. Za nas je ključno da tim razvija bolid, ali još važnije da se pobrinemo da vodimo razvoj bolida u pravom smjeru”, rekao je šef Ferrarijeve momčadi.

Leclerc je priznao da je ostao malo iznenađen Ferrarijevim performansama na Nürburgringu.

“Mislim da je bilo prilično pozitivnih stvari. Nisam očekivao da ćemo biti kompetitivni, ali čak i po tako hladnom vremenu bolid se ponašao dosta dobro i to je bilo pozitivno. Mislim da su male nadogradnje koje smo koristili za vikend korak u pravom smjeru. Nije to bio veliki korak, ali to nismo niti tražili.”

Za bolji rezultat u utrci, Leclercu je nedostajalo brzine u prvom stintu. Silno se mučio nakon starta na softu i nije se mogao obraniti od Daniela Ricciarda u Renaultu.

“Vidjeli smo već mnogo puta od početka godine da s malo goriva u bolidu uspijemo izvući maksimum u kvalifikacijama, ali svaki put kad napunimo spremnik goriva krene mučenje. To se opet dogodilo na Nürburgringu, ali na mediumu smo kasnije imali dobar tempo. Na softu se odmah pojavio problem s grainingom”, objasnio je Leclerc.

Total
3
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x