Zdravko Novosel novi v.d. glavnog tajnika Hrvatskog auto i karting saveza

ZAGREB, 10.9.2020. Nakon 23 godine na funkciji glavnog tajnika Hrvatskog auto i karting saveza, Zrinka Gregureka zamjenjuje dosadašnji član Upravnog odbora Zdravko Novosel.

Hrvatski auto i karting savez od 9.9.2020. ima novog v.d. glavnog tajnika. Funkciju prvog operativca nacionalnog saveza preuzima Zdravko Novosel, 38-godišnji zaljubljenik u auto i moto sport te dugogodišnji djelatnik upravnih pozicija u automobilskoj industriji, aktivni sportaš i dosadašnji član upravnog odbora saveza.

“Sretan sam i počašćen prijedlogom kolega iz upravnog odbora da se imenujem novim v.d. glavnog tajnika. Od samog djetinjstva pa kroz čitav radni vijek okružen sam motor sportom i vjerujem da ćemo u narednom periodu zajedničkim radom uspješno nastaviti postojeće, ali i pokrenuti nove projekte u cilju razvoja domaćeg auto i karting sporta.”

“Zrinku veliko hvala na dosadašnjem radu, hvala mu što i dalje ostaje na raspolaganju savezu svojim znanjem i iskustvom te mu želim puno sreće u novim izazovima”, izjavio je Zdravko Novosel, novi v.d. glavnog tajnika Hrvatskog auto i karting saveza.

Zrinko Gregurek dobitnik je nagrada za životno djelo Hrvatskog olimpijskog odbora, Zagrebačkog sportskog saveza i Hrvatskog auto i karting saveza. Dugogodišnji je član Svjetskog motorsportskog vijeća Međunarodne automobilističke federacije – FIA-e (WMSC), FIA CEZ koordinator i CEZ predsjednik, član Vijeća HOO-a i predsjednik neolimpijskih sportova HOO-a, koji je u HAKS-u uspješno obnašao dužnost glavnog tajnika 23 godine.

“Ova odluka ne znači kako odlazim iz obitelji auto i karting sportova. U svakom trenutku bit ću na raspolaganju predsjedniku HAKS-a te Upravnome odboru jer na to me i obvezuje moje iskustvo koje sam stekao aktivnim radom u nacionalnom sportskom savezu od 1991.”

“istovremeno radeći na stotinama nacionalnih i međunarodnih FIA natjecanja. Posebno sam pak ponosan na pismo predsjednika FIA-e Jeana Todta koji mi je proteklog tjedna uputio zahvalu kao i poziv na nastavak dugogodišnje suradnje”, izjavio je Zrinko Gregurek, savjetnik predsjednika HAKS-a.

Upravni odbor HAKS-a na sjednici održanoj 9.9.2020. zahvalio se Gregureku na godinama predanog rada te na velikim zaslugama za razvoj automobilističkog sporta u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. Kao nositelj najviše Platinum licence FIA-e nastavit će obnašati najviše dužnosti u Svjetskoj automobilističkoj federaciji kao i u HOO-u.

“Zahvaljujem Zrinku na predanome radu svih ovih godina. Ljudi s takvim iskustvom su rijetki i zato sam veoma sretan što i dalje ostaje uz nas u drugoj ulozi. U Zdravka imam puno povjerenje te sam uvjeren da je vrhunska osoba za ovako odgovoran zadatak.”

“U ovim izazovnim godinama nastavljamo graditi savez i automobilizam u svojoj 114. godini organiziranog djelovanja u Hrvatskoj”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Organizirani motorsport u Hrvatskoj započeo je 1906. u Zagrebu osnivanjem Prvog hrvatskog automobilnog kluba. Prvi predsjednik bio je grof Rudolf Erdody dok je prvi tajnik bio Ferdinand Budicki.

Related Posts