Tijekom proteklog vikenda na Automotodromu Glavica u Požegi održala se utrka Međunarodnog otvorenog Prvenstva Hrvatske u cestovnom motociklizmu, a nedjeljni je program nažalost ostao obilježen jednim tragičnim događajem.

Vozač odltimer moto utrka i višestruki prvak Hrvatske, Željko Tkalčević, preminuo je usred vožnje. Prema riječima očevidaca, motor je u jednom trenutku počeo vijugati te je motociklist pao s motora. Unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći i liječnice prisutne na motodromu, motociklist je umro na mjestu događaja.

“Smrt je nastupila prirodnim putem. Na mjestu događaja, to je potvrdila i mrtvozornica, te odobrila ukop”, rekao je za Hinu Goran Matijević, glasnogovornik Policijske uprave (PU) požeško-slavonske, dodavši da u cijelom događaju nema okolnosti koje bi iziskivale daljnje postupanje policije.

Željko Tkalčević godinama je bio redovni sudionik utrka oldtimera na hrvatskim pistama. Nekoliko je puta osvajao prestižnu križevačku utrku u svojoj klasi, a bio je i državni prvak. Samo dan prije tragičnog događaja, završio je utrku na trećem mjestu u svojoj klasi. Branio je boje Motocross kluba Jaska i Jaska Mladina Teama.

Od svog kolege i prijatelja emotivnim se porukama opraštaju sudionici Hrvatskog prvenstva u motociklizmu.

Hvala na svakom savjetu, hvala na svakom zakrpanom oklopu, hvala na podrsci i razgovoru prije moje danasnje utrke, bio…

Gepostet von Loris Majcan #34 am Sonntag, 13. September 2020

Hvala ti na svim oklopima, na svakom druzenju, na svakom savjetu i svakom osmijehu nakon utrke!Zbogom Kocka! 9️⃣3️⃣ 🖤

Gepostet von Borko Karlo am Montag, 14. September 2020

Naslovna fotografija: Izvor – Facebook

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o