Tragičan događaj na utrci u Požegi: Moto zajednica se oprašta od Željka Tkalčevića

Tijekom proteklog vikenda na Automotodromu Glavica u Požegi održala se utrka Međunarodnog otvorenog Prvenstva Hrvatske u cestovnom motociklizmu, a nedjeljni je program nažalost ostao obilježen jednim tragičnim događajem.

Vozač odltimer moto utrka i višestruki prvak Hrvatske, Željko Tkalčević, preminuo je usred vožnje. Prema riječima očevidaca, motor je u jednom trenutku počeo vijugati te je motociklist pao s motora. Unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći i liječnice prisutne na motodromu, motociklist je umro na mjestu događaja.

“Smrt je nastupila prirodnim putem. Na mjestu događaja, to je potvrdila i mrtvozornica, te odobrila ukop”, rekao je za Hinu Goran Matijević, glasnogovornik Policijske uprave (PU) požeško-slavonske, dodavši da u cijelom događaju nema okolnosti koje bi iziskivale daljnje postupanje policije.

Željko Tkalčević godinama je bio redovni sudionik utrka oldtimera na hrvatskim pistama. Nekoliko je puta osvajao prestižnu križevačku utrku u svojoj klasi, a bio je i državni prvak. Samo dan prije tragičnog događaja, završio je utrku na trećem mjestu u svojoj klasi. Branio je boje Motocross kluba Jaska i Jaska Mladina Teama.

Od svog kolege i prijatelja emotivnim se porukama opraštaju sudionici Hrvatskog prvenstva u motociklizmu.

https://www.facebook.com/lorismajcan34/posts/629848787682010

https://www.facebook.com/karlo.borko.712/posts/3052229498221282

Naslovna fotografija: Izvor – Facebook

Related Posts