Russell razočaran što nije osvojio prve bodove za Williams ove sezone

George Russell kaže da je srceparajuće završiti utrku bez bodova jer je u određenim momentima bio siguran u osvajanje prvih bodova za Williams ove sezone. Britanac je dobro vozio kroz kaotičnu utrku u Mugellu i smatrao je deveto mjesto osiguranim dok je iza sebe udobno držao Ferrarijeve vozače Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca. Ali sve je pošlo po zlu nakon lošeg restarta utrke zbog kojeg se vratio na začelje poretka. Nakon završetka utrke na 11. poziciji, Russell je bio razočaran konačnim raspletom utrke.

“Skoro je srceparajuće. Čitav tim je radio toliko naporno, doveo nas na nevjerojatnu devetu poziciju i bilo je dobro i zaista pod kontrolom. Auto je bio odličan. Imao sam tempo Vettela i Leclerca koji su bili iza mene na istim gumama.”

“Crvena zastava je jednostavno sve to odbacila. Zaista smo loše započeli restart utrke. Ne znamo još zašto, jer je proceduralno sve bilo na mjestu.”

“Tada su Kimi Raikkonen i Romain Grosjean imali dodatni krug da zagriju gume i obojica su napravili mega, mega start, što nam nije pomoglo. Ipak, gorko razočarenje, jer smo to zaslužili i trebalo je biti naše. Dvije crvene zastave u jednoj utrci su smiješne.”

Russell je rekao da u timu ne razumiju zašto su im startovi bili tako loši cijeli dan, jer se ništa nije našlo u analizi nakon utrke.

“Poslije smo pogledali proceduru. Morate pogoditi određeni postotak, a ja sam pogodio točan postotak koji smo tražili. Zato moramo analizirati je li to zbog toga što je automobil bio lakši, ili gume nisu bile dovoljno vruće, ili što je to bilo.”

“Sjedio sam u garaži 10 minuta prije, vježbajući startove i sigurno sam tijekom ta dva sata napravio ukupno 100 puštanja kvačila.”

“I svaki put sam bio unutar 2-3% od cilja, što obično uopće nije problem. Dakle, samo trebamo to istražiti i vidjeti što je pošlo po zlu, jer budimo pošteni, svi naši startovi su bili loši,“ izjavio je Russell.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mozese23

Meni nije jasno sto toliko dizu u nebesa ovog lika, jeste bolji je od timskih … ali realno ko su mu timske kolege.
Placen vozac i vozac koji nije ni sjeo u auto 10god.

Pedji2

Hajde hajde Russel, sad kad Claire vise nije tu, mozes slobodno preci u Mercedes, tamo ima puno bodova..

papaya

Koliko te hvale,moga si na zacelju nesto učiniti

Related Posts