Gasly frustriran ispadanjem u Q1, ali siguran da ima brzinu za bolji rezultat u utrci

Nakon prošlotjedne pobjede Pierre Gasly se vratio u realnost. Iako je očekivao borbu za Q3, ispao je već u Q1. Morao se zadovoljiti tek 16. pozicijom, a njegov timski kolega Daniil Kvyat je prošao nešto bolje s 12. pozicijom.

“Iskreno, veoma je frustrirajuće jer nismo zadovoljili najvažniji dio vikenda. Mislim da smo na slobodnim treninzima bili stvarno dobri, imali smo dobar bolid i iskreno, sve je bilo prilično dobro.”

“U kvalifikacijama smo napravili nekoliko promjena koje nisu išle u dobrom smjeru, ali ipak je bolid bio dobar. Više smo forsirali motor i u dva kruga ostao sam bez energije 300 metara pred ciljem, to nas je koštalo jedne desetinke.”

Gaslyju će biti teško osvojiti bodove ovog vikenda jer staza Mugello, na kojoj se vozi VN Toskani, ne nudi puno šansi za pretjecanje. Jedina šansa za više bodova je da se ponovi sličan scenarij kao u Monzi.

“Sigurno znamo da smo brži nego što se čini, ali isto tako znamo da su kvalifikacije bile vrlo, vrlo važne jer na ovakvoj stazi neće biti lako pretjecati. Dakle, morat ćemo pokušati razraditi nešto sa strategijom, nešto drugačije i pokušati pokazati brzinu bolida koju smo pokazivali cijeli vikend”, rekao je Francuz.

Za razliku od Gaslyja, Kvyat je bio vrlo zadovoljan svojom vožnjom, unatoč izlijetanju koje je imao u sedmom zavoju vozeći svoj brzi krug u Q2.

“Pokušao sam proći bez popuštanja gasa. Bilo je zabavno pokušati. Da budem iskren, osjećao sam se ugodno u bolidu. Još uvijek pokušavam razumjeti ovaj bolid, posebno u jednom krugu. Ponekad klikne, a kad klikne, mogu biti jako brz. Ponekad ne klikne, ali napredujemo”, ističe Kvjat.

Related Posts