Leclerc: Nisam očekivao četvrto mjesto, a posebno ne prolazak u Q3 na mediumu

Osvajanjem četvrte startne pozicije na Velikoj nagradi Velike Britanije, Charles Leclerc donio je Ferrariju najbolji ovosezonski rezultat u kvalifikacijama. Unatoč velikom zaostatku za Mercedesom, Charles je bio vrlo sretan.

Zbog vrlo lošeg ulaska u sezonu, društvo iz Ferrarija moralo je poprilično spustiti svoje standarde. U neka druga vremena, ne bi se baš slavilo četvrto mjesto kvalifikacija i krug koji je dvije desetinke sporiji od prošlogodišnjeg na istoj stazi, no u aktualnom trenutku Leclerc može biti vrlo zadovoljan kako je obavio svoj posao.

Mercedesi su na Silverstoneu bili svijet za sebe, a u drugom startnom redu bit će Max Verstappen u Red Bullu i Charles Leclerc u Ferrariju. Razlika između njih iznosila je samo jednu desetinku, a obojica će startati na medium gumama.

“Imali smo danas odlične kvalifikacije i posao koji smo napravili čini me jako sretnim. Nisam očekivao da ću biti na četvrtoj startnoj poziciji za sutrašnju utrku, a posebno ne da ću startati na mediumu. Mislim, pokušali smo, ali nismo baš bili uvjereni da ćemo uspjeti. Zato je ovo vrlo dobro.”

“Stvari izgledaju dobro za utrku. Mislim da imamo brzinu, ali uništavamo gume vrlo brzo u odnosu na druge, tako da bi nam start na mediumu trebao pomoći”, izjavio je Leclerc nakon kvalifikacija.

Njegov najbolji rezultat ove sezone, kad su utrke u pitanju, je drugo mjesto s kaotičnog otvaranja sezone na Red Bull Ringu. Bude li sve u redu s Mercedesovim bolidima, teško će sutra ponoviti tako nešto, ali moglo bi biti zanimljivo u borbi za treće mjesto između Charlesa i Maxa. Posebno na startu.

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Nema davno sam vam napisao Ferrari je od prvih dana u formuli sad je i bit ce. Sta kad vam mercedesa ne bude bilo. Za kog onda budete navijali. Okrecete kapute preko noci. To su navijaci mercedesa.

LHx6

Ferrari je ovdje uvijek, i? Što to znači

papaya

Pa nadam se da ce imati motore za nekog sa f1 grida….tipa neznam…mozda opet mclaren-mercedes…bia je tu hakinen,kimi (najdrazi mi ikad),pa hamilton…ako bas nestane MERCEDES …jako mi se sviđa Leclerc….ima manire gospodina

west 44

… sa ovim crvenim šporetom!!!

Desmosedici

Da Mali sjedne u ovaj Mercedes, koji je takav kakav je, zbog pravila koja se pišu da bi bio takav kakav je..da skratim priču, Mali bi u takvom bolidu napravio budalu od Lewisa i svih drugih izmišljenih veličina.

mika.KA

zato je i MS pobjegao iz formule.

Desmosedici

Dezorijentiran si..MS je davno napustio F1..ovo nema nikakve veze sa njim.

147 kt

Opet ti o njemu.

LHx6

Ne brini, još par utrka i nitko više neće o njemu.

Mike-ferrari

Ovo danas bar 10 vozaca na gridu mogla napraviti oko pole positiona

Desmosedici

..i više. Nadam se samo da nisu opet Bottasu “naštelovali”bolid.

Pratiteljcro

Krivo postavljas stvari jer ham je liga iznad vetela a mali je opet iznad kmetela, dakle bila bi klaonica sa lewisom a ne samaranje kako tvrdis.

papaya

jeli moguće da si to napisa…pa stari moj mislim da bi te cak i Leclerc opomenuo za takvu bahatu izjavu…LH izmišljena veličina(što se tiče f1),i jos pri tom budala…
Baš si loš gubitnik

F1 fan

Pričaš gluposti, ne pretjeruj.. nisi realan

F1 fan

Ja ne volim hamiltona i ovo njegovo uveličavanje ali si izjavio takvu glupost da to svijet nije vidio ne sramoti se

Desmosedici

Dobro..krivo sam se izrazio..nisam mislio da je Lewis izmišljena veličina mislio sam na neke druge..krivo sam napisao misao pa je glupo ispalo..ja cijenim Lewisa, mislim da je odličan vozač ali i da su ga sretne okolnosti stvorile ovako superiornim..i ostajem pri tvrdnji da bi ga u jednakim uvjetima Mali pobijedio.

LHx6

Hehe, pljuvao si ga cijelu 2019. Kako ste brzo škartali Vettela i našli novog kojeg “volite”, a zapravo samo mrzite Hama.

Desmosedici

Ti to nešto izmišljaš..zapravo zamišljaš..znaš da sam uvijek pisao da je Mali vozač ekstra klase i da je inteligentniji od Maxa i sada da je sposoban pobijediti i Lewisa u istim uvjetima..samo nedam da pljuvate po Sebu, jer je još uvijek odličan vozač..treba mu samo dobra momčad koja će ga podržati..u Ferrariju je došao do kraja..nisu ostvarili zacrtane zajedničke ciljeve i vrijeme je za promjenu..to tako biva u svakom sportu i poslu općenito.. nakon toga svakako treba promijeniti radnu sredinu.

Mike-ferrari

Svaka cast tebi i Ferrariu iz onako okljastrenog bolida kojem je razvoj dodatno zaustavljen i unisten od strane FIA i Corone
Svaka vam cast

mika.KA

sami su si krivi!
nek ih sutra merc ponizi preticanjem za krug!
naravno i mclaren,r.bull,r.mercedes,reno nek budu ispred njih!

Mike-ferrari

Nek sutra zakuhaju mecke pa da ih ponizimo 1sec sporijim bolidom

Mike-ferrari

Sami krivi za sto
Sto im je kroz citav razvoj njuskala FIA u tvornici
I nasla sto NAGODBU
Sto su ih cimali cijelu proslu sezonu
Ili sto ih corona pogodila vjerovatno najjace od svih ostalih timova
Za to su si sami krivi
Brao

willyz

…a zašto Alfa ne?

Mike-ferrari

Uostalom ti prvi trebas da sutis jer si cestitao Sebu i ni spominjao hamiltona tamo 2012 i 2013 godine
De ljudi drzite malo neku konstantu
Cinjenica je da vas tim daleko losije stoji od naseg i da komercijala oko merca to ne umanjuje

Related Posts