Horner: Albonu treba “dosadan” vikend

Alexander Albon je imao tešku utrku za VN Velike Britanije. Prema mišljenju njegovog šefa Christiana Hornera, jedan “dosadan” vikend mu je potreban za povratak forme.

Tijekom drugog treninga razbio je bolid, a zatim je elektronika stvarala probleme na trećem treningu, da bi subotu završio s 12. vremenom u Q2. Ni u utrci mu nije išlo glatko, krajem prvog kruga sudar s Magnussenom što mu je priskrbilo kaznu od pet sekundi. Na kraju se uspio dokopati osmog mjesta.

Za incident s Magnussenom je rekao da je po njemu krivica 50:50, a Horner se složio s njim.

“Za mene, to je trkaći incident. Pogledate li od početka, Kevin je napravio pogrešku, išao široko, Alex se progurao u slobodan prostor i onda se malo povukao. Takve stvari se događaju. Nisam iznenađen kaznom, moglo je otići i u drugom smjeru,” rekao je Christian.

U zadnjih 16 krugova Albon se probio od 17. do osmog mjesta, što je Horner posebno pohvalio. Dodaje kako mu je potreban jedan normalan vikend kako bi vratio staru formu.

“Njegova utrka i probijanje kroz poredak bili su odlični. Inače, na nekoliko utrka smo mogli vidjeti njegovu sposobnost probijanja kroz poredak u bodove. Tempo u utrci mu je bio vrlo dobar.”

“Potreban mu je jedan dosadan vikend. Danas je odvozio vrlo jaku utrku”

Christian se nada kako će mu porasti samopouzdanje nakon ovih probijanja kroz poredak.

“Mislim, i nadam se, da će se napredak vidjeti već idući vikend. Mislim da ima dobru bazu u rezultatima zadnje utrke. Vrlo sam zadovoljan njegovim izdanjem na Silverstoneu,” zaključio je Horner.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Pedji2
04.08.2020. 12:21

RB kao da nema dva ista bolida, ne mogu da verujem da je tolika razlika izmedju Maxa I Albona/Gaslija.
Ispada da je skoro Gasly brzi u Tauriju od Albona u RB I obrnuto..
Nesto tu ne stima, a nisam nigde procitao ili video neke izjave po tom pitanju..

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x