Chase Carey je nakon druge utrke u Silverstoneu izjavio kako je Formula 1 u završnoj fazi pregovora s nekim promotorima utrka kako bi finalizirali kalendar za sljedeću sezonu, koji bi trebao biti ‘normalan’, unatoč tome što se ne zna kakva će situacija s koronavirusom biti za nekoliko mjeseci.

Inače bi kalendar bio već objavljen, barem s nekim okvirnim datumima, ali je zbog problema s pandemijom koronavirusa fokus bio na sastavljanju ovogodišnjeg kalendara za kojeg se nadaju da će imati između 15 i 18 utrka.

”Nismo objavili kalendar za sljedeću sezonu jer nam je fokus još uvijek na ovoj sezoni i završavanju kalendara za ovu godinu. Unatoč tome, vrlo smo blizu toga da objavimo kalendar i za sljedeću sezonu, samo imamo za potpisati nekoliko ugovora s promotorima utrka.”

”Virus nije utjecao na pregovore sa stazama za sljedeću sezonu jer su ti pregovori već i prije pandemije bili u tijeku. Bitno je zbog svih nas da vratimo svijet u neko ‘normalno’ stanje koje je bilo i prije pandemije, a to ćemo mi pokušati ostvariti ‘normalnim’ kalendarom.”

Carey je dodao kako očekuje kalendar koji se neće previše razlikovati od onoga što smo u prijašnjim godinama gledali, a to bi značilo da će karavana Formule 1 proći praktički cijeli svijet te neće sezona ostati fokusirana samo na europski dio, kao ove godine.

”Planiramo 2021. praktički istu kao što smo planirali i na početku ove godine prije virusa. Očigledno ne možemo znati što će biti za nekoliko mjeseci i kako će se situacija razvijati, ali probat ćemo odraditi što više utrka. Za razliku od ostalih sportova, mi se natječemo u preko 20 država te smo stalno ‘na putu’ što je otežavajući faktor, ali vjerujem kako će biti izvedivo,” rekao je Carey.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

brkonjo vrati tursku imaleziju za kraj sezone