Ricciardo zadovoljan brzinom Renaulta: Osjećam da nismo daleko od Top 5

Renault je prve tri utrke sezone završio na osmoj poziciji, jednom Esteban Ocon i dva puta Daniel Ricciardo. Ricciardo smatra da je Renault ove sezone brži od Ferrarija, a da je veoma blizu tempa Racing Pointa.

“Imali smo osmu poziciju u svakoj utrci. Gledajte, očigledno da to nije loše, ali stvarno mislim da smo imali brzinu i za više od osme pozicije u sve tri utrke ili barem posljednje dvije. Osjećam da nismo daleko od završnice u top pet ili top šest.”

“Osjećam da imamo više brzine od Ferrarija. Barem se čini tako, tempo utrke nije loš. Tako da napreduje. Dobro je osvojiti bodove, ali znam da nas čeka više od toga. Izgledalo je kao da imamo malo bolji tempo nego McLaren. Nisam siguran što im se dogodilo s utrkom, ali bili smo prilično blizu Racing Pointu, tako da nije loše.”

Ricciardo je na medium gumama vozio veći dio utrke te je posljednji stint iskoristio za isti set svježijih guma što mu je omogućilo završnicu u top osam.

“Bio sam prilično sretan s tim. Morat ću ponovo pregledati utrku da vidim jesmo li mogli uraditi nešto bolje, ali osjećao sam se kao da u svakom krugu pokušavam napredovati ili uništiti bolid. Mislim da smo izvukli maksimum.“

Related Posts