“Nagrada Hrvatske 2020” na Grobniku u izravnom televizijskom prijenosu na Kreator TV-u

Još nas tjedan dana dijeli do velike međunarodne automobilističke priredbe na Automotodromu Grobnik. Od 24. do 26. srpnja u organizaciji ASK Kastavac iz Kastva održava se kružna utrka “Nagrada Hrvatske 2020.”

Uzbudljivi oktanski vikend očekuje nas od 24. do 26. srpnja na “grobničkoj ljepotici”. Na rasporedu je kružna utrka “Nagrada Hrvatske 2020.” u sklopu koje će se voziti utrke “ESET V4 Cup” serije koja podrazumijeva utrke GT automobila, Formule 3, turističkih automobila (TCR) te Twingo i Clio Cupa. Također, utrka će biti bodovana za nacionalno Prvenstvo Hrvatske.

Pripreme za utrku u punom su jeku, a lista prijava sugerira kako će odaziv vozača biti izuzetno dobar. To i nije neobično, s obzirom da su natjecatelji željni utrka nakon dugačke stanke koju je nametnula pandemija virusa COVID-19.

Nažalost, zbog situacije s pandemijom, priredba će biti održana bez prisutnosti gledatelja, ali svi ljubitelji automobilizma bogati program moći će pratiti u izravnom televizijskom prijenosu na Kreator TV-u. Tijekom subote i nedjelje uživo će biti emitirano desetak atraktivnih utrka te brojni razgovori s natjecateljima i gostima.

“Utrka je prvotno bila predviđena kao dio Prvenstva srednjoeuropske zone (FIA CEZ), ali zbog situacije neće biti bodovanja za CEZ. Međutim, međunarodna utrka kao takva ostaje i dolazak su najavili vozači praktično iz cijele Europe. Radimo sve prema planovima i očekujemo nastup velikog broja natjecatelja”, izjavio je Dean Grbac, sportski direktor za kružne utrke pri HAKS-u.

Tijekom petka i subotnjeg prijepodneva na Grobniku će se održavati treninzi, a utrke kreću u subotu u podne i program traje do 18 sati. Sličan je program i u nedjelju. Jedna se utrka vozi od 10:45, a ostale u periodu od 12:45 do 18:15.

U GT kategoriji i utrci izdržljivosti nastupat će vrlo atraktivni automobili poput Audija R8 LMS Ultra GT3, Mercedesa AMG GT3 ili BMW-a Z4 GT3. Izuzetno zanimljive trebale bi biti utrke “TCR Eastern Europe” serije za koju se već prijavilo 17 vozača, među kojima možemo izdvojiti dobro poznate vozačke asove s ovih prostora poput Milovana Vesnića i Dušana Borkovića iz Srbije, Makedonca Igora Stefanovskog i hrvatskog aduta Žarka Knege.

Očekuje se nastup oko 150 vozača. Na listi prijava je tridesetak vozača za Prvenstvo Hrvatske, jaka imena stižu iz susjednih zemalja, tako da se s pravom očekuje dvodnevni oktanski spektakl.

Photo: Miroslav Krpan

Related Posts