HAKS organizirao prvi slobodni trening za licencirane vozače na Grobniku

Hrvatski auto i karting savez u suradnji s Automotodromom Grobnik organizirao je 6. srpnja premijerni slobodni trening za licencirane vozače saveza.

Za prvi slobodni trening na grobničkoj stazi prijavilo se pedesetak licenciranih vozača. Događaj je počeo briefingom u 17:30. Uslijedili su pozdravni govori predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Davorina Štetnera te Roberta Žikovića, člana Uprave Automotodroma Grobnik, koji će se osvrnuti na samu pistu i pravila ponašanja.

“Ovo je prvi event ovakvog karaktera. I nadam se da ćemo ga održavati svakog mjeseca, rekao je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner na samom početku prvog slobodnog treninga na automotodromu Grobnik. Pritom se zahvalio upravi piste s kojom je HAKS, kako je istaknuo, danas otvorio novo poglavlje suradnje.

Naredne su minute bile predviđene za predavanje Deana Grbca, direktora discipline kružnih utrka HAKS-a na temu kontroliranog natjecanja, Aleksandra Rajkova o pravilima Safety car vozila te za Krešimira Sauerbrunna, v.d. predsjednika tehničke komisije HAKS-a.

Staza je otvorena u 18 sati i pedesetak vozača iz raznih dijelova hrvatske, vlasnika HAKS-ovih licenci ili e-licenci, moglo je trenirati sa svojim trkaćim automobilima. Na Grobniku su ovom prilikom bili i vozači Toyota Yaris Challenge Kupa.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x