Wolff: Vrata Vettelu nisu zatvorena u Mercedesu

Toto Wolff potvrdio je da će Mercedes pratiti situaciju Sebastiana Vettela pošto odlazi iz Ferrarija i da još uvijek neće isključiti Nijemca iz kombinacija za 2021. godinu.

Očekuje se da će Hamilton s Mercedesom produljiti ugovor, a izgledi da se udruži s dugogodišnjim suparnikom Vettelom, što bi bila najjača vozačka postava svih vremena, još uvijek se ne smatraju vjerojatnim.

“Sebastian je četverostruki svjetski prvak i da je iznenada postao dostupan bilo je potpuno neočekivano. Dakle, to je situacija koju treba pratiti”, rekao je Wolff.

“Pogledali smo trenutnu situaciju. Naš prioritet i koncentracija su na našim vozačima – to su Lewis, Valtteri i juniori. George Russell je jedan od njih. I samo ako ne možemo pronaći rješenje unutar te grupe vozača, potražit ćemo ga drugdje i tada je očito Sebastian u vrlo dobroj poziciji”, dodao je Wolff.

No Wolff je objasnio kako očekuje da će započeti pregovore s Hamiltonom kad sezona krene sljedećeg mjeseca:

“Nismo se vidjeli zbog cijele ove situacije, bili smo u različitim dijelovima svijeta, ali bili smo u redovnom kontaktu. No, nismo radili na nikakvom ugovoru.”

27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo malo o posljedicama nagodbe FIA-Ferrari tj. mjerama koje će se poduzeti po dogovoru u toj nagodbi: FIA: izdane su četiri tehničke direktive nadahnute Ferrarijem Tombazis je timovima poslao 4 tehničke smjernice: 3 da odrede kontrole na energetskim jedinicama (ERS opskrba električnom energijom, trenutna potrošnja goriva i izgarano ulje) i jedna na zaustavljanja u boksu. Regulatorne promjene u Formuli 1 nisu završene: nakon što je Svjetsko vijeće FIA-e odobrilo pravila koja se odnose na svijet F1 od danas do 2025. godine, Međunarodna federacija nastavlja s razjašnjenjem onoga što može biti siva zona tehničkog propisa. Nicholas Tombazis, tehnički povjerenik FIA-e na… Read more »

Desmosedici

Nitko ništa ne komentira? Ostali zatečeni?

west 44

Iz tih točaka je vidljivo na čemu je Ferrari varao 2019 ,pa sad su to smjernice za cijeli grid!!!

Desmosedici

Zašto nisu samo Ferrariju to sve ugradili ako je on varao a ostali svi pošteni? Najviše vas hebe ovo ulje..nema više sivih zona ni sa uljem..Ferrari će FIA-i pokazat sve cake koje konkurencija može zloupotrebit.

west 44

I Fia je shvatila da se o prevarama najbolje uči od prevaranata!!!

Desmosedici

Pazite vi na ulje..da motor opet ne zariba kad izgori ulje.

F1 fan

Koga boli ona stvar za ferarri i nagodbu. Ekipa koja zadnjih 12 god nije osvojila ništa a uništava karijere i najbolje godine odličnim vozačima. Od vodstva preko inženjera strateškog tima do mehaničara za izmjenu guma ne valja taj tim i bit će im suša od trofeja još dugo

Mike-ferrari

Sto se Seba tice mi navijaci Ferraria mu zelimo bar 10 pobjeda u 2020god
A za dalje cemo ostati skromni i nek mu je sa srecom

Desmosedici

Tako je. Ipak za svakoga vozača Ferrarija ja ostajem emotivno vezan i drago mi je da i dalje bude uspješan.

klepesina

a mozda ga poguraju u aston martin ako ne bude neke druge opcije barem ce se pikat da vozi mercedes ali tvornicki merc nema sanse te am ni promil Seb da vozi sa Lewisom nema sanse prvo zna se ko je ko u Mercedesu a da Lewis napusta Merc zbog Vetela to je naucna fantastika.Lewis moze napustit merc ako dobije ponudu ferarija u suprotnom Lewis zavrsava karijeru u mercedesu sto automatski znaci nema mjesta za Seba u mercedesu.Botas jos goidinu posle dolazi russel..A postoji jos jedna opcija koju netreba iskljucit i vrlo je realna ako red bull ne bude konkurentan… Read more »

Pedji2

Jos jedna u nizu glupih izjava…
Nisu zatvorena, a kad procitas tekst zakljucis da nisu ni otvorena…
Znaci ako se ne uspeju dogovoriti sa Bot I Rusellom onda ce ga uzeti u obzir…
A nezna se ko je zahebaniji pregovarac od njih dvojice😂😂

madgalico

Jedina opcija da Vettel nekom bude vodonosa, nekom sa puno vise naslova od njega. Osim ako Wolf nije mislio da WC vrata?! ;p

klepesina

a Vetel bi i to prihvatio samo da sjedne u Mercedes ustvari morao bi prihvatit jer ipak je dosta slabiji i eto i njemca u bolidu dvije muve jednim udarcem tj imaju njemackog vozaca u njemackom timu a Lewis ima frenda za skupljanje bodova svima dobro

klepesina

Kako ovde uvazeni kolega Desmosedici pise mercedes trazi njemackog vozaca e sad jedno pitanje kako tad ne pises da je to engleski tim al neces kad je vetel u pitanju tada ti je mercedes njemacki tim a kad Lewis gazi onda je to engleski tim hostaplerski koji vara sve zivo jer englezi su to..hahaha Kako to merceds odjednom postade njemacki tim cim ko fol se raspituju o vetelu kako se mjenjate kako vjetar duva

Desmosedici

Pišeš zaključke koje si sam proizveo, ja to nisam tako rekao..Dakle, Mercedes AMG Petronas HP je u većinskom vlasništvu Mercedesa, pa je sukladno tome to samo formalno njemački team..ali u praksi nije..sjedište mu je u Engleskoj i u njemu vlada engleski lobi..engleski duh i interesi..Seb tu može doći samo nekom “višom politikom” ako to moćnicima u F1 bude odgovaralo..Bottas je još tu, Ocona su otkantali jer nije Englez..imaju Rusella koji obećava..vidjećemo što će na kraju od toga ispasti. I ne podvaljuj svoja razmišljanja kao da su moja.

klepesina

Pa eto sve si priznao sto sam ja gore napisao citave sezone si pisao ne samo ti vec i neki drugi navijaci crveni da je merceds sve samo ne njemacki tim i da mu je samo motor njemacki sve ostalo englesko jel tako jeste sve si iznad napisao….A NEKI DAN pises kako merceds zeli njemackog vozaca u njemackom timu jel tako e pa kako je sad mercedes njemacki ttim kad se spomnije vetel a drugim danima je engleski tim koji muti na svim nivoima pocev od elektro formule pa do f1..Nije bitno al si pisao nebitno je uopste samo mi… Read more »

LHx6

….A NEKI DAN pises

Eh, to je i za pohvalu ako je neki dan. On je poznat da si u istoj rečenici proturječi.

Desmosedici

Ne znate osnovne stvari. Mercedesov PU se radi u Brixworthu u GB a ne u Stuttgartu Germany. Šef je Andy Cowell. Dakle..ni to ja nisam rekao..Dajte mi pomozite..trudio sam se da pronađem gdje sam ja to napisao da je ova momčad njemačka..ne mogu to nikako pronaći..sjećam se da sam negdje izjavio u cilju da bi vas nekolicinu digao na zadnje noge nešto u smislu..kao: Gdje bi Njemac trebao ići nego u Mercedes..ali nikad nigdje nisam izjavio da je to njemačka momčad..jer to jednostavno nije.

Desmosedici

P.S. I koncern VW preko Audia, pa preko Lamborginia je vlasnik Ducati Corse..ali to nikad neće biti njemačka momčad..dok god im je sjedište u Italiji u Bologni i dok su tu šefovi, inžinjeri, mehaničari, vozači Talijani..tu vlada talijanski duh i to će uvijek biti talijanska momčad dok god bude postojala.

Desmosedici

Ducati Corse je u vlasništvu VW grupe, Audi preko Lamborghinija..ali nitko to ni u primisli ne naziva njemačkom momčadi..zna e da je to talijanska momčad i tako će uvijek biti dok postoje.. sjedište je u Bologni, tu vlada talijanski duh i interesi, šefovi, inžinjeri, čak i vozači su uglavnom Talijani..ista stvar je sa Mercedes AMG Petronas HP F1 momčadi..većinski vlasnik je Mercedes ali to je engleska momčad i to se neće nikad promijenit dok ima sjedište u Engleskoj.

west 44

Postoje samo dvije beskonačne stvari; svemir i ljudska glupost…ali za svemir nisam potpuno siguran!-reče Einstein

Desmosedici

..ima još beskonačnih stvari kao zavist, zloća, ljubomora..

147 kt

Desmo a kaj se s njim prepucavas. Moras ga prihvatit takvog kakav je. Svi su svjesni al on nazalost ne.

LHx6

Znači i ti misliš da Mercedes nije njemačka firma?

Desmosedici

Opet manipuliraš sa neupućenima i naivnima..mi ne pričamo o kompaniji Daimler AG Stuttgart nego o momčadi F1 koja formalno jest u njihovom većinskom vlasništvu ali ima sjedište u Engleskoj u Brackleyu i u njoj vlada engleski lobi..tako da je to u praksi engleska momčad, koliko god se ti to trudio drugačije prikazat..isto tako Ducati Corse ja talijanska momčad iako je formalno u vlasništvu koncerna VW. Evo što sam Daimler kaže o sebi na svojim stranicama: Daimler AG na prvi pogled U sjedištu naše međunarodne tvrtke na lokaciji Stuttgart zaposlenici rade u različitim središnjim funkcijama i službama i daju poticaj našem… Read more »

west 44

Zašto je sjedište u Brackleyu i Brixworthu pa zato što su to kupljeni gotovi pogoni od Illmora i Brawn Gp. Tu se radi o čisto ekonomskim razlozima ,zašto pravit novo kad već ima gotovo. Kao da Mercedes nije mogao napravit pogone u Njemačkoj i s tim ne bi bio više Njemačka momčad nego što je sad.Ista stvar je i sa Renaultom.Tko radi tamo ,rade ljudi koji su najbolji u svom poslu raznih nacionalnosti a svi su odgovorni Wolfu a ovaj upravi u Stutgartu. Sve strateške odluke donose se u Njemačkoj i ne postoje nikakvi lobiji po babi i po stričevima… Read more »

Desmosedici

U tome i jest caka..Mercedes je to pametno napravio..nije želio da prođe kao Toyota koja je imala bazu u Kolnu..uložili lovu a nigdje uspjeha..da su pošli u Englesku možda bi o njima pričalo kao sad o Mercedesu. Jedina velika momčad izvan engleske koja je uspjela u F1 je Ferrari..zato je uvijek na “piku” njihovih novinara i medija.

Related Posts