Patrick Head: Williamsu je potrebno tehničko vodstvo

Head vjeruje da bi se Williams morao za potrebe nastavka rada boriti barem na sredini poretka i to ubrzo nakon početka sezone:

“Ne možete komercijalno opstati u Formuli 1 ako ste konstantno na začelju. Za ovu godinu vrlo je važno da se vrate u lov. Nisam dovoljno naivan da bih mislio da će se boriti s tri najbolje momčadi, ali nadam se da će biti barem u sredini poretka. Odatle moraju krenuti naprijed i prema gore.”

Osim što se financijski bori, tim također nije uspio pronaći uspjeh u pogledu zapošljavanja. Praznina u vodstvu natjerala je Heada prošle sezone na povratak u kratkoročnu savjetodavnu ulogu:

“Tamo ima fantastičnih i dobrih ljudi. Iz različitih razloga, ne želim baš reći da su nek ljudi loši, imali su niz tehničkih vođa, od kojih su neki imali dobre vještine vođenja, ali nisu bili prikladni za vođenje slučaja poput Williamsa i oni se sada bore za opstanak.”

Pat Symonds je došao kao tehnički direktor 2013. godine i nadzirao povratak momčadi u vrh poretka. Međutim, njegov zamjenik, Paddy Lowe, nije uspio napraviti željeni učinak prije odlaska početkom 2019. godine.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

sumnjam da ce willams bit dobar

Related Posts